fbpx

Hiljaisuudessa on voimaa

Usko pois, että hiljaisuudessa oleminen tuo sinulle rauhaa. Vaikka ajatus paikalleen asettumisesta saattaa ensin tuntua hankalalta tai jopa ahdistavalta. Jos hermostosi on ylivirittynyt ja stressitaso pysytellyt korkealla jo pitkään, hellittäminen ei ole helppoa. Se on kuitenkin mahdollista kun saat siihen tukea ja ohjausta.

”Pysähtyminen tuntuu epämukavalta.”

Pysähtyminen saattaa myös herättää sinussa asioita, jotka ovat arjen kiireiden keskellä jääneet vaille huomiota. Turvallisessa ilmapiirissä sinulla on mahdollisuus tutustua tuntemuksiisi, niihin hankaliinkin, ja antaa ja ottaa vastaan itsellesi myötätuntoa.

Kognitiivisella tasolla sinä ja minä kaikki ymmärrämme, että jatkuva puskeminen ei ole meille hyväksi. Kaipaat kuten minäkin ehkä aikaa asioille, jotka ovat sinulle merkityksellisiä; läheisten kanssa läsnäolo, omat harrastukset, jonkin uuden luominen jne. Ehkä olet jo asettanut itsellesi monta aikarajaa, jolloin on aika levähtää – huomenna, joulun jälkeen, ensi vuonna, sitten kun…mutta sopivaa hetkeä ei vain löydy. Tähän on olemassa ratkaisu!

Meditoinnin vaikutus arkeen

Jos olet jo saanut meditaatioharjoitusten vaikutukset arkeesi, huomaat löytäväsi aikaa myös itsellesi ja tietoiset valintasi keventävät arkea. Ellet vielä ole tässä kohdassa, lähde liikkeelle pienin askelin, aloita helposti. Jo seitsemässä päivässä voit päästä alkuun yksinkertaisilla harjoituksilla, joita löydät esimerkiksi tältä kurssilta Mindfulness ja stressinhallinta

Mindfulness hiljaisuuden retriitti on myös mainio mahdollisuus eristäytyä omaan kuplaan hetkeksi, häiriöttä. Kun suljet kaikki viestimet muutaman päivän ajaksi ja saat keskittyä olennaiseen, se on uskomattoman keventävää ja vapauttavaa. Moni kertoo muutaman retriittipäivän vastaavan palautumisvaikutuksiltaan useamman viikon lomaa!

Hiljaisuuden retriitillä kohtaat itsesi, vanhat ajatuksesi, tunnetilat ja myös ystävällisyyden, lempeyden itseäsi ja muita kohtaan. Ja mikä tärkeintä sinun ei tarvitse tehdä sitä yksin, et ole yksin. Ryhmä ja ohjaajat luovat turvan, jossa hankalatkin kokemukset ja tunteet saavat nousta tietoisuuteesi ja huomaat kehon jännitysten hellittävän. Jollekin kokemus on pelkästään ihana, toiselle vähän työläämpi, mutta lopputulos on joka tapauksessa rauhoittava ja energisoiva.

Jos pysähtyminen ja suorittamisesta irti päästäminen on sinulle vaikeaa, tiedätkö, mitä pakenet? Mitä sellaista pysähtyessä nousee, jota haluat vältellä? Jos olet paahtanut menemään täysillä jo pitkään, pysähtyminen voi olla vaikeaa jo siksi, että se on outoa. Kokeile kymmenen sekuntia, minuutti, viisi minuuttia…Voitko vain olla edes hetken aistien, havainnoiden, mitä on nyt? Anna kehon pehmentyä, hartioiden laskeutua ja leukojen rentoutua. Asetu hetkeen huolehtien hyvinvoinnistasi.

Leena Pennanen / CEO Center for Mindfulness Finland Oy