fbpx

Tarinamme

Center for Mindfulness Finland Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja Leena Pennanen toi mindfulnessin Suomeen yli 20 vuotta sitten Mindfulness-Based Stress Reduction -menetelmän (MBSR) myötä. Leena myös suomensi sanan mindfulness sanoilla hyväksyvä, tietoinen läsnäolo.

Center for Mindfulness Finland sai alkunsa Leenan pohdinnasta: ”Mikä parantaa?” kokonaisvaltaisesti, huomioiden keho-mieli-sydän -yhteyden. Leena tutki ensin ravinnon merkitystä hyvinvoinnille opiskelemalla yliopistossa ravintotieteitä. Tämän jälkeen hän kouluttautui joogaohjaajaksi. Kun Leena löysi MBSR-menetelmän, hän opiskeli mindfulness-ohjaajaksi ja MBSR-ohjaajakouluttajaksi menetelmän kehittäjän, Jon Kabat-Zinnin, johdolla.

Mindfulness ja meditoiminen olivat kuitenkin Suomessa aivan uusia asioita. Niitä ihmeteltiin ja toimivuutta epäiltiin. Vähitellen kuitenkin yliopistotasolla tehdyt tutkimukset mindfulnessin vaikutuksista kantautuivat median, yleisön, terveydenhuollon ja yritysten korviin. Mindfulnessin suosio kasvoi valtavasti, ja niin kasvoi myös toimintamme.

Edelläkävijyys, turvallisuus, kokonaisvaltaisuus

Meille on tärkeää elämän, hyvinvoinnin ja stressinhallinnan kokonaisvaltaisuus. Käyttämämme menetelmät ovat tieteellisesti tutkittuja, mikä takaa osallistujillemme turvallisen ja asiantuntevan opastuksen. Emme ole itse keksineet käyttämiämme harjoituksia, vaan ne on todettu toimiviksi tuhansin tutkimuksin.

Olemme yrityksenä keskittyneet lisäämään jokaisen ihmisen syvää itsetuntemusta mielen hallinnan keinoin. Uskomme, että laaja, syvä ja autenttinen itsetuntemus on avain sinun, yrityksesi, ympäristösi ja planeettamme hyvinvointiin.

Leenan tärkeän opettajan ja ystävän, professori Jon Kabat-Zinn:in sanat:” Et voi vaatia asiakastasi tekemään mitään, mitä et ole itse valmis tekemään” ovat ohjenuoramme. Tiedämme mitä opetamme ja mihin asiakasta, Sinua, ohjaamme. Tiedämme, mitä se vaatii. Tiedämme, miten tukea sinua, koska olemme itse saaneet sen tuen. Voit luottaa meihin ja siihen, että ohjauksessamme saat käyttöösi kaikki radikaalin itsetuntemuksen hyödyt.

Tarjoamme koulutuksiamme yksityishenkilöille ja yrityksille. Olemme opettaneet suomalaisia meditoimaan tuloksellisesti jo lähes 20 vuoden ajan.

Laaja koulutustarjontamme koostuu workshopeista aina kahden vuoden pituisiin mindfulness-ohjaajakoulutuksiin. Yrityspuolella keskitymme eniten teemoihin tunneäly, itsensä johtaminen ja stressin hallinta. Ominaista kaikille koulutuksillemme on se, että ne eivät perustu kognitiivisen tiedon jakamiseen vaan kokemuksellisuuteen, joka syntyy harjoitusten tekemisen kautta.

Olemme suojanneet laadukkaat koulutuksemme CFM® -tavaramerkillä. Vuosien saatossa olemme kasvaneet monipuoliseksi koulutuskeskukseksi ja mindfulness-koulutustarjontamme onkin Suomen laajin.

Kouluttaudumme jatkuvasti, jotta pysymme kiinni alan uusimmissa, neurotieteisiin pohjautuvissa menetelmissä. Yhteistyömme Global Mindfulness Collaborativen kanssa takaa toimintamme laadun. Tässä
yhteisössä ovat kantavina jäseninä mukana mm. Brownin yliopiston Mindfulness Center sekä Dansk Mindfulness Center Århusin yliopistosta.

Tutustu tiimiimme täältä: https://mindfulness.fi/tiimimme

Tarinamme - Leena ja Petri - Center for Mindfulness