fbpx

Mindfulness -harjoitusvinkkejä

SAAPUMISEN MINUUTTI

Käytä tätä harjoitusta saapuessasi uuteen kohtaamiseen tai vaikka aloittaessasi kokousta. Voitte tehdä harjoituksen kaikkien läsnäolijoiden kanssa yhdessä.

  1. Aseta kello soimaan minuutin päästä.
  2. Sulje silmäsi kevyesti ja voit hengähtää syvään, asettua tähän hetkeen.
  3. Huomioi millainen on tunnetilasi juuri nyt. Millainen energiatasosi on?Tutki mihin ajatuksesi suuntautuvat. Tarkkaile onko olosi levoton vai rauhallinen, onko helppo vai vaikea asettua tähän kohtaamiseen. Mitään ei tarvitse muuttaa, riittää, että vain havainnoit miten saavut tähän kohtaamiseen.
  4. Kellon soidessa minuutin kuluttua voitte halutessanne jakaa ajatuksia siitä, miten saavuitte tähän kohtaamiseen.

AIEHARJOITUS

1.Hengitys

Sulje silmäsi kevyesti ja anna hengityksen virrata luonnollisesti. Huomioi millaista hengitys on juuri nyt. Pinnallista vai syvää? Nopeaa vai hidasta?

2. Keho

Aisti, miltä kehossasi tuntuu juuri tällä hetkellä. Onko kehossasi jännitystä josta voisit päästää irti, antaa pehmentyä? Tule tietoiseksi siitä, mitä kehossasi tapahtuu juuri nyt.

3. Aie/tavoitteet

Mieti, mikä on aikeesi seuraavalle tapahtumalle. Se voi liittyä tunnetasolle – vaikkapa siihen, että aiot pysyä seuraavassa keskustelussa rauhallisena. Tai fyysisen tason aikeeseen, kuten: ”Aion syödä lounaani vilkuilematta puhelinta.” tai ”Aion kokouksessa ilmoittaa, että tarvitsen projektiin apua tai pidemmän deadlinen.”

SISÄISEN HYMYN MIKROHARJOITUS

Kuin kokeeksi, nosta suupieliäsi vähän ylöspäin – jopa niin vähän, ettei se näy ulospäin. Osoita tämä ystävällinen hymy itsellesi, kaikelle itsessäsi, myös hankalille asioille.

Harjoitus on erityisen tehokas, jos harjoitat samalla esimerkiksi meditaatiota, kehomeditaatiota tai mindful-joogaa.

Voit laajentaa harjoitusta myös hymyilemällä perheellesi tai muillekin kanssaeläjillesi, esimerkiksi kadulla kävellessäsi.

Harjoitus on pieni ja helppo, mutta se vaikuttaa ihmeellisen paljon sekä mieleesi että kehoosi.

Asettumisharjoitus

Alta löydät Leenan ohjaaman asettumisharjoituksen, ole hyvä.

Muista myös maksuton Mindfulness App -sovellus, jonka voit ladata harjoittamisesi avuksi sovelluskaupasta.

Lisää mindfulness-harjoitusvinkkejä on tulossa!

Mindfulness-harjoitusvinkkejä