fbpx

Helpota stressiä pysyvästi

Tutkitusti vaikuttava 8-viikon MBSR-ohjelma (Mindfulness-based Stress Reduction). Seuraava mindfulness kurssi alkaa syyskuussa 2024.

495.00

Yritysasiakkaille hintaan lisätään alv 24%.

Ohjaaja: Petri Pennanen
Ajankohta: seuraava alkaa syyskuun alussa 2024
Paikka: live-online Zoomin kautta
Ota yhteyttä: petri.pennanen@mindfulness.fi, 050 432 1593

Varastossa

Voit saada helpotusta stressiin pysyvästi

 

Olipa stressisi aiheuttaja esim. työ, unettomuus, terveyshuolet tai hankalat ihmissuhteet, tämä harjoitusohjelma toimii. MBSR-harjoitusohjelma (Mindfulness-based Stress Reduction) on maailman eniten tieteellisesti tutkittu meditaatio-ohjelma. Tulokset vakuuttavat ja voit sanoa hyvästit jatkuvalle stressille, huonoille yöunille ja itsesi piiskaamiselle.

 

Mindfulness MBSR-kurssin avulla saat elämään enemmän rentoutta ja iloa!

Millaista elämää haluaisit elää? Sellaista jossa on aikaa ja energiaa läheisille, harrastuksille, ilolle, rajat työlle ja vapaa-ajalle? Sellaista, jossa jokaisella päivällä ja hetkellä on merkitys? Sellaista, jossa olet tietoinen siitä kaikesta, mihin voit vaikuttaa. Sellaista, jossa kuljet elämäsi polkua tietoisesti kohti unelmiasi löytäen merkitystä myös arjen itsestäänselvyyksistä?

Välillä pelkkä tahto tai päätös ei riitä – arki vyöryy päälle hallitsemattomana tai on helpompi antaa sen vaan rullata automaatiolla päivästä toiseen.

Mindfulness-kurssin yksinkertaiset ja mutta erittäin vaikuttavat harjoitukset auttavat sinua huomaamaan, kun lipsahdat automaatiolle, elämän suorittamiseen. Kun huomaat tämän, voit valita toimia toisin.

 

Tämä mindfulness kurssi sopii sinulle, kun haluat

 • työkaluja stressin hallintaan ja kiireen tunteeseen. Arkesi helpottuu.
 • helpotusta uupumukseen, yksinäisyyteen, ahdistukseen.
 • vahvistaa keskittymiskykyäsi. Parempaa tekemistä ja vähemmän virheitä.
 • parantaa yhteyttä läheisiisi. Kuuntelet paremmin, ymmärrät syvemmin.
 • vähentää reaktiivisuuttasi. Haastavat vuorovaikutustilanteet helpottuvat.
 • nukkua paremmin. Opit rauhoittamaan hermostoasi.
 • kokea enemmän elämäniloa.
 • oppia meditoimaan.

8 viikon MBSR-kurssi sisältää

 • kahdeksan kokemuksellista ohjattua tapaamista.
 • yhteisen mindfulness-harjoituspäivän.
 • tieteellisesti tutkitun MBSR-ohjelman mukaisen ohjauksen.
 • turvallisen ympäristön ja ryhmän, jotka auttavat saamaan kurssin hyödyt käyttöösi.
 • henkilökohtaisen alku- ja loppukeskustelun, joiden ansiosta yksilölliset tarpeesi voidaan huomioida.
 • tarvittaessa henkilökohtaista tukea sähköpostitse tai puhelimitse myös kurssitapaamisten välillä.
 • harjoituksesi tueksi suositun Mindfulnessapp-sovelluksen, josta löydät kaikki kurssin meditaatiot.

 

Kahdeksan viikon MBSR-kurssi (Mindfulness Based Stress Reduction) on professori Jon Kabat-Zinnin Massachusettsin Yliopistoklinikalla kehittämä mindfulness harjoitusohjelma, jonka teho on osoitettu tieteellisesti lukuisissa yliopistotasoisissa tutkimuksissa.

 

Suomen kokenein Mindfulness-kouluttaja palveluksessasi:

 • yli 20 vuoden kokemus mindfulness-koulutuksista ja -kursseista
 • yli 90 % osallistujista on saavuttanut tuloksia yli odotustensa
 • lähes 1000 koulutettua ammattitaitoista Mindfulness-ohjaajaa CFM®

”Autan sinua lisäämään tietoisuutta valinnoistasi sekä vähentämään stressiä.”  Petri Pennanen, MBSR-ohjaaja, mindfulness-ohjaaja CFM®

”Olen kurssin ohjaaja Petri, ja autan sinua löytämään enemmän elämäniloa, vähentämään stressiä ja lisäämään tietoisuutta omista valinnoistasi ja mahdollisuuksistasi.

Itsekin pinnistelin työelämässä vuosikymmeniä, eivätkä yleiset stressinhallinta-vinkit auttaneet. Parhaimmillaankin ne toivat vain lyhyitä hetkellisen helpotuksen kokemuksia, koska ne keskittyivät väärien asioiden ratkaisemiseen. Vasta kun opin tutkimaan mieltäni meditaation ja kehoon sekä tähän hetkeen palaamisen kautta, sain elämääni lisää tasapainoa ja hallinnan tunteen takaisin.

Viime vuosina olen henkilökohtaisesti auttanut satoja muita pinnistelijöitä löytämään enemmän rentoutta ja iloa elämässään. Ja koska MBSR-menetelmä (Mindfulness-based Stress Reduction) tutkitustikin toimii niin hyvin, olen iloinen, että saan jakaa sen yhä useampien kanssa.”

Sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta mindfulnessista tai meditaatiosta. Mindfulness kurssille osallistuminen on helppoa.

 

Kurssin aikataulu:

 

 • viikko 1: Uteliaisuuden voima Avoin, utelias mieli on kaiken muutoksen alku. Asioita voi nähdä hyvinkin eri tavalla ja tämä ”näkeminen” avaa sinulle uusia valinnan mahdollisuuksia elämässäsi. Jos uteliaisuus loppuu, niin katse kaventuu ja mahdollisuudet vähenevät.
 • viikko 2: Irti päästämisen voima Usein jämähdämme tapoihimme ja käsityksiimme siitä, miten asiat ovat tai miten niiden pitäisi olla. Emme näe uusia mahdollisuuksia ja pyöritämme aina samaa oravanpyörää. Stressikierre jatkuu, vaikka tie ulos voisi hyvinkin olla jo ulottuvillamme.
 • viikko 3: Olen enemmän kuin stressini Huomaatko positiiviset hetket elämässäsi, vai ohitatko ne arjen kiireen ja haasteiden keskellä? Luonto, merkitykselliset kohtaamiset, hetken pysähtymiset? Oletko paikalla vai aina jo jossain muualla? Opi miten voit itse vaikuttaa positiivisesti oloosi arjen haasteista ja kiireestä huolimatta.
 • viikko 4: Elämäni haasteet ja stressi Elämään kuuluu myös epämiellyttäviä hetkiä ja jaksoja. Mitä enemmän vastustat niitä, sitä enemmän kasaat stressiä itsellesi. Opi tunnistamaan stressin merkit kehossasi. On ehkä paradoksaalista, mutta mitä enemmän pysyt kääntymään elämäsi haasteita kohti, sitä enemmän ne menettävät voimaansa. Samalla stressi vähenee.
 • viikko 5: Stressireaktiot – valinnan mahdollisuus Mitkä ovat sinun automaattiset ja tiedostamattomat tapasi reagoida stressitilanteissa? Opi päästämään irti näistä automaatioista, jotka ovat muovanneet elämääsi ja siinä nyt olevia haasteita. Tekemällä tietoisia valintoja automaatiolla toimimisen sijaan, elämäsi alkaa muuttua.
 • viikko 6: Automaattiset stressireaktioni vuorovaikutustilanteissa Vuorovaikutustilanteet niin työssä kuin kotonakin ovat usein suuria stressin aiheuttajia. Mindfulness auttaa sinua selviytymään haastavista vuorovaikutustilanteista rakentavasti, tietoisia valintoja tehden.
 •  klo 10.00 – 16.00 syventävä harjoituspäivä, jossa otat kaikki meditaatiot käyttöösi
 •  viikko 7: Mistä ammennan uusia voimia Mikä ravitsee, tukee, auttaa minua elämässäni? Löydät uutta elämän iloa ja vähennät stressiä tekemällä tietoisia valintoja, jotka rauhoittavat hermostoasi ja lisäävät voimiasi. Mitä haluat lisätä, mitä vähentää elämässäsi?
 •  viikko 8: Miten jatkan tästä eteenpäin Miten jatkan itsenäisesti tästä eteenpäin kurssin päätyttyä? Löydä itsellesi sopivat keinot joilla saat ankkuroitua mindfulnessin hyödyt elämääsi. On uuden elämäsi ensimmäinen päivä!

 

8 viikon MBSR-kurssi järjestetään live-online Zoomin välityksellä, mutta et ole passiivinen kuuntelija vaan vahvasti läsnä ja vuorovaikutuksessa yhdessä muiden kanssa. Kokemusten kuuleminen ja vuorovaikutus ryhmän jäsenten ja ohjaajan kanssa on vaikuttava osa koko kurssia. Olet osa MBSR-ryhmää, paikalla muiden kanssa, läsnäolevissa tapaamisissa kamerat päällä. Se luo turvaa ja luottamusta ja auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi ihan kuten olisi fyysisesti paikalla. Kyseessä ei ollenkaan ole siis oman aikataulun mukaan yksin opiskeltava verkkokurssi.

 

Ilmoittaudu kurssille

 

Entä jos en ehdi osallistua kaikkiin tapaamisiin? Ei huolta, saat silti menetelmän kaikki vaikuttavat harjoitukset käyttöösi! Ole rohkeasti yhteydessä, mikäli sinulla on kysyttävää kurssin aikatauluista tai mistä tahansa mindfulness kurssiin/ilmoittautumiseen liittyen.

 

 

Epäröitkö vielä? Lue täältä kurssin käyneen Pian kokemuksia matkan varrelta: Kokemuksia 8-viikon MBSR-kurssilta

 

Tästä pääset katsomaan ex-ammattiurheilijan (moninkertainen SM kiekonheitossa) Sanna Kämäräisen oivallukset kurssin puolivälin kohdalta:

 

Laatulupauksemme – rahat takaisin takuu:

Tiedän kokemuksesta, että MBSR kurssin ohjelma ja sen tutkitut harjoitukset vaikuttavat. Mikäli olet osallistunut kaikkiin kurssin tapaamisiin ja tehnyt omatoimiset harjoitteet ohjeistuksen mukaan, eikä kurssista ollut sinulle mitään hyötyä, saat toki rahasi takaisin.

Ilmoittaudu kurssille

Rohkaisen sinua lähtemään uteliaana ja avoimin mielin mukaan!

Peruutusehdot