fbpx

Miten mindfulness helpottaa arkea?

Olet ehkä jo kokeillut mindfulness-meditaatioita, mutta mikään ei oikein lähtenyt muuttumaan. Saat mahdollisesti hetkeksi mukavan ja rennon olon meditaatiossa. Tämä on yksi kokemus, joka meditaatiossa välillä tapahtuu. Kuitenkaan…ei oikein tunnu missään. Et vielä ole kokenut vaikutuksia arjessasi saati elämässäsi?

Jos olet treenannnut rentoutumista, voit olla siinä jo tosi hyvä. Kanssani voit myös oppia, miten käyttää meditaatiota itsetuntemuksen välineenä, niin, että kaikki alkaa muuttua. Kyse on rohkeudesta kohdata ja kyvystä muuttaa omia tapojaan.

Meditaation avulla löydät rohkeutta asettaa rajoja, unen laatu paranee, tunnetaidot kehittyvät, keskittymiskyky vahvistuu ja opit selviämään helpommin elämän haastavistakin tilanteista. Oikeastaan kaikki muuttuu! Siihen tarvitset kuitenkin ”peilejä”, muita ihmisiä eli opettajan ja ryhmän tuen. Tiedekin todistaa, että mindfulnessin syvimmät vaikutukset saadaan nimenomaan yhdessä, ryhmässä, harjoittaessa.

Miten mindfulness sitten helpottaa arkea? Sain siitä hyvän kokemuksen eilen kun mieheni Petri vahingossa kaatoi vesilasin läppärilleni ja läppäri lakkasi toimimasta. Arvaa alkoiko ärtymys nousta? Olisin voinut vaan raivostua, mutta valitsin toisin. Vahinko oli jo tapahtunut. Pysähdyin ja havainnoin hetken tunteita kehossa, odotin, että suurin kuohu laantuu. Tein valinnan pysyä rauhan tilassa ja hyväksyä, että nyt hetken joudun hoitamaan asiat puhelimella ja se on ihan ok, se onnistuu kyllä. Ei ihme, että moni pidemmässä Mindfulness Peruskoulutuksessa ollut kertoo, että parisuhde on parantunut mindfulness-harjoitusten myötä…

Rohkaisen sinua tutustumaan koulutustarjontaamme. Poimi sieltä sinulle juuri nyt sopivin vaihtoehto. Tule mukaan harjoittamaan yhdessä kanssamme! Koulutustarjontamme löydät täältä: https://mindfulness.fi/mindfulness-kurssi

Täältä löydät helpot ohjeet meditoinnin aloittamiseen.

Pääset kokeilemaan lyhyttä meditaatioharjoitusta alta.

Läsnäoloterveisin Leena Pennanen