Mindfulness-peruskoulutus CFM® tuo voimavaroja ja tasapainoa arjen haasteisiin. Opetusmenetelmällä on ainutlaatuinen pedagoginen viitekehys. Se perustuu mindfulnessin kehittäjän, lääketieteen tri Jon Kabat-Zinnin luomaan tapaan opettaa ja soveltaa hyväksyvän tietoisen läsnäolon -kykyä arjessa. Menetelmästä on lähes 40 vuoden kokemus ja erinomaiset tieteellisesti tutkitut oppimistulokset. Tutkimustulosten mukaan MBSR-menetelmän vaikutus syntyy ohjaajan, ryhmän ja oman harjoittamisen yhdistelmästä. Ryhmä tuo mukanaan oivalluksen, jota yksin kotona harjoittaessa ei välttämättä saa. Koulutus luo perustan mindfulnessin harjoittamiseen sekä oivallusten soveltamiseen niin työhön kuin henkilökohtaiseen elämään.

Osallistujat kertovat v. 2017 syksyltä

 

”Koulutus on tuonut minulle selkeyttä ja tasapainoa, vahvistanut minua ja lisännyt luottamustani omiin kykyihini. Lisäksi se on vahvistanut rentoutumis- ja stressinhallintakykyäni.” – Jaana

 

”Olen oivaltanut, että harjoitusten myötä arki alkaa muuttua. Se mikä tuntuu harjoittaessa, näkyy jollain tavalla myös arjessa. Kehon ja mielen kuunteleminen on antanut vähitellen uskallusta olla yhä enemmän oma itseni.” – Jouko

 

”Murehtimiseni on vähentynyt huomattavasti ja olen oppinut elämään tässä hetkessä hyväksyen myös negatiiviset ajatukset. Annan myös helpommin anteeksi itselleni ja muille. Halu elää täyttä elämää on voimistunut!” – Kirsi

 

Käy kurkkaamassa tästä, miten muuten koulutus on vaikuttanut osallistujien elämään!

 

Kolme osallistujaa kertovat, miten koulutus muutti heidän elämäänsä. Pääset artikkeliin tästä.

 

Keväällä 2019 Helsingissä alkava Mindfulness-peruskoulutus CFM®:

 

Mindfulness-peruskoulutus CFM® 2019 la-su -ryhmä 02.02.2019-11.08.2019

Aikataulut ja muut tiedot näet tästä.

 

Hinta:
Yksityishenkilölle 2.380,00 € (sis. alv 24%)
Maksajan ollessa yritys, yhteisö, ammatinharjoittaja, toiminimi 2.480,00 € (+ alv 24%)

 

Koulutushinta sisältää mindfulness- sekä jooga-CD:n sekä tauoilla tarjoiltavan kahvin / teen ja kahvileivän. Majoitus ja ruokailu eivät sisälly hintaan.


Syksyllä 2018 alkaneet Mindfulness-peruskoulutukset CFM®:

Mindfulness-peruskoulutus CFM® 2018-2019 pe-la -ryhmä 28.09.2018-11.05.2019

Mindfulness-peruskoulutus CFM® 2018-2019 su-ma -ryhmä 30.09.2018-13.05.2019

Aikataulut ja muut tiedot näet tästä.

 

Maksu suoritetaan kolmessa erässä ennen koulutuksen alkua. Varausmaksu 10 % koulutuksen hinnasta maksetaan heti ilmoittautumisen jälkeen. Koulutuksen hinta on kokonaishinta, eikä ole riippuvainen osallistumiskerroista. Yksittäistapauksissa on mahdollista sopia poikkeavasta maksujärjestelystä. Ole siitä yhteydessä meihin.

 

Mindfulness-peruskoulutuksen CFM® 4. tapaaminen on retriitti, joka järjestetään ulkopuolisessa kurssikeskuksessa. Kurssikeskuksella on retriitin majoitus- ja täysihoitokulujen osalta seuraavat peruutusehdot: osallistuminen retriittiin tulee perua viimeistään 3 viikkoa ennen retriitin alkua. Peruminen meidän kauttamme (info@mindfulness.fi). Mahdollista sairastapausta varten suosittelemme matkavakuutusta.

Tieteellisten tutkimusten mukaan Mindfulness-MBSR -menetelmä
 • vahvistaa kykyä olla läsnä tässä hetkessä
 • parantaa keskittymiskykyä häiriöistä huolimatta
 • lisää kykyä huomata olennainen kiireenkin keskellä
 • voimistaa luovuutta elämän eri osa-alueilla
 • auttaa haastavissa työ- ja elämäntilanteissa sekä uusien toimintatapojen löytämisessä
 • selkeyttää työn ja vapaa-ajan suhdetta
 • parantaa työssäjaksamista, työhyvinvointia sekä ennaltaehkäisee uupumusta

 

mindfulness-peruskoulutus CFM®

Mindfulness-peruskoulutuksen CFM® sisältö

 

Koulutuspäivinä harjoitamme ja syvennämme MBSR-meditaatioharjoitteita sekä tutustumme menetelmien teoreettiseen viitekehykseen. Keskeisintä on hyväksyvän tietoisen läsnäolon harjoittaminen arkipäivässä. Erityinen läsnäoleva kuuntelu ja puhuminen ovat myös osa koulutusta. Pääharjoituksina ovat Mindfulness-MBSR ja MBCT-menetelmien muodolliset meditaatio- ja joogaharjoitukset. Koulutustapaamisten välillä on vähintään kerran 1-2 h verkkopohjainen tapaaminen, jossa saat vinkkejä ja tukea harjoittamiseen.

 

Jon Kabat-Zinn ja MBCT:n kehittäjät professorit Mark Williams ja John Teasdale painottavat, että menetelmää voidaan soveltaa tuloksellisesti vain oman harjoittamisen tuoman kokemuksen ja ymmärryksen perusteella. Jokainen etenee koulutuksessa omassa tahdissaan.

Mindfulness-peruskoulutus CFM® käsittelee mm. seuraavia teemoja:
 • kehon ja mielen yhteyden ymmärtäminen Mindfulnessin näkökulmasta
 • miksi oma harjoittaminen on tärkeää ja miten kehittää hyväksyvää tietoista läsnäoloa arjessa
 • rakastavan asenteen- eli myötätuntomeditaation harjoittaminen ja merkitys keho-mielen hyvinvointiin
 • omien kokemusten (tunteiden, kehon tuntemusten ja ajatusten) kohtaaminen läsnäolevasti ja ymmärtävästi
 • harjoittamisen esteiden huomaaminen, kohtaaminen ja niistä vapautuminen
 • stressin vaikutus kehossa ja mielessä, stressin ja loppuun palamisen ennaltaehkäiseminen

Huomaathan, että koulutus ei ole terapiaryhmä eikä terapian vastine. Koulutus ohjaa MBSR/MBCT -menetelmien käyttöön työssä ja arjessa. Ennakkotietoja tai -kokemusta ei vaadita. Kaikki aikaisempi kokemus mindfulness-harjoitteista on Sinulle koulutuksessa luonnollisesti hyödyksi.

Center for Mindfulness (CFM), Finland Oy on mindfulness koulutuksen uranuurtaja

 

Peruskoulutuksemme on alkuperäisen Jon Kabat-Zinnin perustaman Center for Mindfulnessin, UMass Medical School Center for Mindfulness, opetuslinjojen mukainen. Pääkouluttajamme, mindfulness pioneeri Leena Pennanen, on opiskellut mm. Jon Kabat-Zinnin johdolla ja on ensimmäinen University of Massachusettsin, USA sertifioima MBSR-opettaja Suomessa. Kouluttajina toimii myös muita ammattitaitoisia Mindfulness-ohjaajia CFM®. Olemme tavaramerkkisuojanneet koulutuksemme. Tunnistat ne CFM®-merkinnästä.

 

Suomessa Mindfulness-peruskoulutus CFM® on saavuttanut suuren suosion. Koulutuslaiset ovat tyytyväisiä ja innoissaan siitä, kuinka he ovat kehittyneet ihmisinä, miten heidän rentoutus- ja stressinhallintakykynsä ovat lisääntyneet ja miten he ovat saaneet menetelmästä välineen elää täysipainoisempaa arkea. Myös hyväksyvä ja arvostava asenne itseään kohtaan on lisääntynyt.

Lisätiedot:

info@mindfulness.fi. Vastaamme mielellämme lisäkysymyksiin myös puhelimitse +358 40 735 9177

 

Ilmoittaudu klikkaamalla haluamaasi koulutusta sivun oikeanpuoleisessa palkissa.

Tämän koulutuksen ilmoittautumis- ja peruutusehdot.