Painavatko kiireet tai paineet mieltäsi? Tule vähentämään stressiäsi huomattavasti jo 8 viikossa! Kurssilla löydät uusia voimavaroja itsestäsi ja vahvistat resilienssiäsi. Opit myös tekniikoita, joiden avulla saat harhailevat ajatukset taltutettua sekä keskittymiskykysi terästettyä.

Järjestämme 8 viikon Mindfulness MBSR-kurssin nyt kokonaan live-onlinemuodossa!

 

”Voin suositella tätä netin välityksellä käytävää kurssia ehdottomasti. Tämä on sellainen kurssi, mikä voisi kaikkien olla hyvä käydä, koska läsnäolon ja itsetuntemuksen lisääminen ja hyväksynnän tuominen elämään on meille kaikille tosi tärkeää!” 

– Sanna Kämäräinen

 

Sanna Kämäräinen osallistui 8 viikon MBSR-kurssillemme – katso videolta Sannan kokemuksia! Voit lukea lisää Sannan kokemuksista sekä katsoa 2 muutakin videota hänen matkastaan kanssamme tästä.

 

Seuraava kurssimme alkaa pian! Järjestämme sen keskiviikkoisin 07.04.-02.06.2021

 

Kurssi mukailee sisällöllisesti perinteistä MBSR-kurssia niin pitkälle kuin verkkotapaamisissa vain on mahdollista.

Kurssille osallistuminen on helppoa, et tarvitse erityisiä IT-taitoja. Avaat käyttäjäystävällisen linkin yhtä helposti kuin esimerkiksi sähköpostin. Voit osallistua ennen kurssia halutessasi noin puolen tunnin opastusintroon, jossa käymme läpi verkkotapaamisen käyttöön liittyvät asiat.

 

Kurssi sopii sinulle, kun haluat:

 • työkaluja vähentämään stressiä ja kiireen tunnetta
 • helpotusta uupumukseen, yksinäisyyteen, ahdistukseen tai ärsyyntymiseen
 • lisätä hallintaasi myös haastavissa vuorovaikutustilanteissa
 • nukkua paremmin
 • oppia hellittämään ja kokemaan taas enemmän iloa.

Kurssimme on oikea luksusversio klassisesta 8 viikon MBSR-kurssista, sillä siihen sisältyy:

 • henkilökohtainen 15 minuutin alku- ja loppuhaastattelu
 • 3 kk:n PREMIUM-versio suositusta Mindfulness App -sovelluksesta
 • mahdollisuus saada kouluttajalta henkilökohtaista neuvontaa sähköpostitse tai puhelimitse

Kurssille osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta mindfulnessista. Tervetuloa!

 

Kouluttaja: Petri Pennanen, kokenut Mindfulness CFM®-ohjaaja

Petri on salliva ja lempeä ohjaaja. Petri tunnistaa ihmisten vahvuudet ja osaa kannustaa heitä erityisen yksilöllisesti ja positiivisesti.

 

Hinta:

Yksityisille 495,00 € (sis. alv 24 %)
Yrityksille, yhteisöille ja ammatinharjoittajille 495,00 € (+ alv 24 % 118,80 €)

 

Voit maksaa kurssin osalistumismaksun myös alla olevien mobiilisovellusten kautta, joko kokonaan tai osittain (erotus laskutetaan).
HUOM! 01.01.2021 alkaen emme ota vastaan Smartumin seteleitä, vain maksuja Smartum sovelluksen kautta.
Kerro ilmoittautumislomakkeen kohdassa ”lisätietoja/viestini” summa ja käyttämäsi mobiilisovelluksen nimi:

 

 

Jos et pysty printtaamaan jokaisen tapaamisen jälkeen sähköpostitse lähettämiämme kurssimateriaaleja ja lataamaan kurssiin kuuluvia äänitteitä, lähetämme ne halutessasi Sinulle postitse. Tilaat materiaalin postitse ilmoittautumislomakkeen kohdassa ”Lisätietoja/viestini”, kirjoita tähän ”Materiaali postitse”. Tällöin veloitamme kurssimaksun lisäksi 45,00€ (sis. alv 24%).

 

Keskiviikko-ryhmän 07.04.-02.06.2021 kurssiaikataulu:

Intro-tapaaminen ke 07.04.2021 klo 17.45-19.15
1. vko ke 14.04.21 klo 17.45-20.15
2. vko ke 21.04.21 klo 17.45-20.15
3. vko ke 28.04.21 klo 17.45-20.15
4. vko ke 05.05.21 klo 17.45-20.15
5. vko ke 12.05.21 klo 17.45-20.15
6. vko ke 19.05.21 klo 17.45-20.15
harjoituspäivä su 23.05.21 klo 10.00-16.00
7. vko ke 26.05.21 klo 17.45-20.15
8. vko ke 02.06.21 klo 17.45-20.45 (Huom. kellonaika)

 

8-viikon MBSR-menetelmä perustuu tieteellisiin tutkimuksiin

Tämä kurssi mukailee sisällöllisesti perinteistä MBSR-kurssia niin pitkälle kuin verkkotapaamisissa vain on mahdollista. Hyväksyvän tietoisen läsnäolon myönteiset vaikutukset on todennettu juuri 8-viikon -kurssilla lähes 40 vuoden aikana lukemattomissa tieteellisissä tutkimuksissa. Muun muassa University of Massachusetts (UMass), Center for Mindfulness on tehnyt useita MBSR-menetelmään liittyviä tutkimuksia. Voit katsoa mielenkiintoisen videon tutkimustuloksiin liittyen tästä.

 

Tutkimuksen mukaan Mindfulness MBSR-menetelmän hyödyt ovat sitä voimakkaammat mitä enemmän ohjaajalla on kokemusta menetelmän opettamisesta. Pääkouluttajamme Leena Pennanen on Mindfulness MBSR-menetelmän kehittäjän professori Jon Kabat-Zinnin ja hänen tiiminsä kouluttama Mindfulness-kouluttaja. Hän on ensimmäinen Center for Mindfulness, University of Massachusetts, USA:n sertifioima Mindfulness MBSR-opettaja Suomessa. Lisäksi hän kouluttautuu jatkuvasti myös muihin mindfulnessiin pohjautuviin menetelmiin ja osallistuu pitkiin hiljaisuuden retriitteihin.

 

Kurssi auttaa Sinua saamaan pysyvää muutosta elämääsi, huomaat kuinka harjoittaminen muuttaa vähitellen toimintaasi, jopa aivosi kehittyvät. Koet kirjaimellisesti sanonnan, että ”software”, tarkoittaen harjoittamista, muuttaa ”hardware” tarkoittaen aivoja.

Mindfulnessin harjoittaminen lisää
 • kykyäsi elää tätä hetkeä ja nauttia siitä
 • kehon ja mielen tasapainoa
 • keskittymis- ja priorisointikykyä, aitoa ja helppoa tehokkuutta
 • toimivaa vuorovaikutusta ja viisasta huolehtimista itsestäsi
 • iloa ja kykyä toimia kaikissa elämäsi tilanteissa

8 viikon MBSR-kurssi

 

Mindfulness 8-viikon MBSR -kurssi opetetaan professori Jon Kabat-Zinnin kehittämää Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) -menetelmää live-online-ympäristöön soveltaen. Kurssilla kehität itseäsi omassa tahdissasi ja löydät uusia toimintatapoja arjen stressaaviin tilanteisiin. Ryhmässä löydät kunnioittavan vuorovaikutuksen itseäsi ja muita kohtaan, kun harjoitamme läsnäolevaa kuuntelua ja sanoittamista. Meditointi ryhmässä saa aikaan oivalluksia, joita et yksin harjoittaessa saa. Ammattitaitoinen ohjaus tukee tätä vahvasti, kuten myös omaa päivittäistä harjoittamistasikin.

Kurssiin sisältyvä Hiljaisuuden päivä syventää ja rikastuttaa kokemustasi. Hiljaisuuden päivään osallistut kätevästi samalla tavalla kuin muihinkin tapaamisiimme esim. kotoasi käsin tietokoneesi välityksellä. Koet selkeästi, kuinka pitkäkestoinen harjoittaminen eheyttää keho-mieli-sydäntä.

 

Kurssin sisältö ja maksuehdot:

Mindfulness 8-viikon MBSR -kurssi maksetaan heti ilmoittautumisen jälkeen. Saat sekä varausvahvistuksen että laskun sähköpostilla.

 

Mindfulness 8-viikon MBSR -kurssi sisältää kahdeksan 2,5 tunnin viikottaista tapaamista sekä yhden harjoituspäivän. Hintaan kuuluu 3kk käyttöoikeus MindApp-älypuhelinsovelluksen premium-osioon sekä kirjallinen kurssimateriaali sähköpostitse. Lisäksi noin 20 minuutin henkilökohtaiset alku- ja loppukeskustelut ohjaajan kanssa. Jos et pysty printtaamaan jokaisen tapaamisen jälkeen sähköpostitse lähettämiämme kurssimateriaaleja ja lataamaan kurssiin kuuluvia äänitteitä, lähetämme ne halutessasi Sinulle postitse. Tilaat materiaalin postitse ilmoittautumislomakkeen kohdassa ”Lisätietoja/viestini”, kirjoita tähän ”Materiaali postitse”. Tällöin veloitamme kurssimaksun lisäksi 45,00€ (sis. alv 24%). Ohjaajan tuki on käytettävissäsi koko kurssin ajan.

 

Mindfulness 8-viikon MBSR-kurssin käyneen kokemuksia 2019:

”Kahdeksan viikon kurssin aikana mindfulness hiipii hitaasti osaksi omaa arkea. Opin havainnoimaan itseäni ja ympäristöäni enemmän ja tarkemmin, olemaan enemmän kotona kehossa, hyväksymään mielen ja kehon liikkeet ja muutokset, kaavat ja uudet kokemukset. Opin olemaan hyväksyvämpi, mutta myös kriittisempi: en enää ruoki niin automaattisesti ajatuksia, joiden huomaan aiheuttavan tuhoisia kierteitä mielessä, kehossa tai ihmissuhteissa.

Olen oppinut olemaan kokemusteni kanssa pelkäämättä niitä, havainnoimaan sisäisiä liikkeitä neutraalimmin tai ystävällisemmin ja puhumaan ajatuksistani ja tunteistani rohkeammin. Ihmisten kanssa uskallan ottaa puheeksi asioita, jotka ennen olisivat saaneet jähmettymään ja vetäytymään.

Kehomeditaatiosta tuli ensimmäisten viikkojen aikana lähes elinehto: päivittäinen harjoitus, jonka kautta pysyy kosketuksissa itseensä, yhteydessä omaan ytimeen. Myös mindfulness-joogasta on tullut spontaani harjoitus, joka auttaa tunnustelemaan kehon ja mielen tilaa ja virittäytymään päivään uudella tavalla. Harjoitus paljastaa joskus piilotettua ja auttaa pysymään rehellisenä omalle kokemukselle.

Ryhmätapaamiset ja ohjaajan läsnäolo vaikuttivat niin, että tuli harjoitettua enemmän, jotta olisi jotain jaettavaa ryhmän kanssa. Pieni ryhmäpaine siis helpottaa harjoittamisen sulautumista arkeen. Vaikka ei voisi pitää tiukasti kiinni kotitehtävien suorittamisesta joka päivä, kurssista saa silti paljon. Toisilta oppii aina enemmän kuin osaa odottaa. Silloinkin, kun ärsyttää asettua toisten eteen tai kuuntelemaan toisia, voi tutkia sitä, mitä omassa kokemuksessa tapahtuu, ja siinä hetkessä se on tärkeä harjoitus.

Kurssi on rakennettu lempeästi niin, että sille voi osallistua lähes millaisessa elämäntilanteessa tahansa. Voi tehdä sen verran kuin pystyy ja harjoitella sitä, mikä on omassa elämässä juuri nyt mahdollista. Pienikin muutos on ystävällinen ja arvokas teko itseä ja omaa elämää kohtaan.”

Ilmoittautumis- ja peruutusehdot.