fbpx

Hiljaisuuden retriitillä saat meditaation hyödyt käyttöön helposti

Meditaatio pysyy hyvin mukana arjessani silloin kun on hankalaa. Tukeudun harjoitukseen, saan siitä lohtua ja se kirkastaa mieltä näkemään, mikä on totta juuri nyt. Silloin kun arki on ihan tavallisen mukavaa, niin meditaatio saattaakin jäädä, koska automaatiolla suorittaminen on helppoa.

Arki on minuuttipeliä

Arjessa on harvoin mahdollisuutta ottaa meditoimiselle muutamaa minuuttia enempää aikaa. Jos meditoit päivittäin edes 10 minuuttia, se auttaa sinua pääsemään kiinni meditaation hyötyihin, se tekee sinulle hyvää. Jossain kohtaa kuitenkin tulee jumi, kynnys, jonka yli päästäksesi tarvitset apua integroidaksesi meditaatio-harjoitusten hyödyt arkeesi. Se on vähän kuin siirtymävaihe meditaation harjoittamisesta meditaation elämiseen todeksi. Meditaation ei ole tarkoitus olla elämästä kokonaan irrallinen suoritus tai tehtävä. Koko elämä kaikkine tunteineen ja tapahtumineen on parasta meditaatioharjoitusta, kunhan olet läsnä itsellesi silloin kun elämä tapahtuu eli nyt.

Olipa meditaatio osa elämääsi tai silloin tällöin innostuksen kautta arjessasi vieraileva tapahtuma, välillä on hyvä ravistella omaa harjoitusta vähän, jotta ne arvokkaimmat jyväset nousevat pintaan. Laittaa ikäänkuin syväpuhdistusohjelma päälle sen normaalin ohjelman tilalta: 60 astetta, vähän tahranpoistoa sekaan ja pisin ohjelma pyörimään. Tälläisenä tehopuhdistusohjelmana toimii hyvin Hiljaisuuden retriitti.

Ohjaaja ja ryhmän tuki auttavat sinua

Arjessa on vaikea löytää keskeytyksetöntä pitkää aikaa meditoida, retriitillä saat sen helposti. Retriitin ohjaaja ohjaa sinua harjoitusten avulla eri teemojen äärelle, eniten kuitenkin kohtaamaan itsesi. Merkityksellistä on olla ja meditoida yhdessä. Kun ollaan energeettisesti samassa tilassa ryhmän kanssa, meditaation vaikutus vahvistuu. Meditaatiossakin opimme toisiltamme, tarvitsemme toisiamme.

Päätöstä ei silti ole aina helppo tehdä – ottaa aikaa itselle, lähteä retriitille. Ne, jotka ovat olleet, tekevät päätöksen helpommin, koska muistijälki kutsuu sen hyvän äärelle uudestaan ja uudestaan.

Kaikkien näiden meditointi-vuosien jälkeen olen kiitollinen siitä, että uskallus pysähtyä vaikeiden muistojen ja tunnetilojen äärelle, on kasvanut. Voin hyväksyä tunteeni silloinkin kun tunnistan, että tää ei oo kivaa, vaan sattuu. Se luo tilaa ja mahdollisuuden nähdä kaikki hyvä, mitä kuitenkin aina myös on. Asiat ja tapahtumat saavat mittasuhteet, perspektiiviä, tulee tilaa muullekin kuin tuskalle ja hankaluudelle.

Oletpa meditaatio-polkusi alussa tai jo pitkään meditoinut, rohkaisen sinua kokeilemaan ja kokemaan, mitä tapahtuu Hiljaisuuden retriitillä. Tulevat retriitit ja kurssimme löydät täältä.

Leena Pennanen / perustaja ja CEO Center for Mindfulness Finland Oy

Leena Pennanen meditoi luonnossa, metsän keskellä.