fbpx

Mindfulness-ohjaajaksi?

Tämän kirjoittamiseen liittyy haikeutta. Edessäni on niin huikeita mahdollisuuksia, joihin haluan tarttua, että jostain täytyy päästää irti. Irtipäästäminen on myös yksi mindfulnessin ydinharjoituksia. Niinpä noudatan omia oppejani ja nyt on viimeinen tilaisuus osallistua mindfulness-ohjaaja koulutukseeni, koska tästä kouluttamisesta päästän pian irti.

Mindfulness-ohjaaja CFM®

Mindfulness-ohjaajakoulutus CFM® sisältää kaksi vaihetta; Mindfulness Peruskoulutus CFM® ja Mindfulness Jatkokoulutus CFM®. Ohjaajuus kasvaa omasta harjoituksesta ja sen syvyydestä. Siksi mindfulness-ohjaajaksi kypsyminen kestää ja se myös muuntuu läpi elämän.

Voit ohjata vain siitä kohdasta, jossa itse olet omassa harjoituksessasi. Keho-mieli-sydän yhteys kehittyy ja vahvistuu kun sitä harjoittaa. Kehoon asettumalla voit aina palata tähän hetkeen ja ohjata tästä hetkestä.

Olen tehnyt päätöksen päästää irti Mindfulness Peruskoulutuksesta ja Mindfulness Jatkokoulutuksesta, jotta energiani voi virrata kohti uutta. Niinpä tämä on viimeinen mahdollisuutesi lähteä mukaan Mindfulness Jatkokoulutus CFM® ohjaajakoulutukseeni.

Opettajalla on väliä

Minulle sillä on merkitystä, mistä lähteestä oppimani asiat ovat peräisin. Jos se on tärkeää myös sinulle, niin Suomessa ei ole ketään toista ”second generation” opettajaa kuin minä. First generation on Jon Kabat-Zinn ja hänen suuret kollegansa, jotka ovat opettaneet minua. Heiltä olen oppinut mindfulnessin syvän sydänyhteyden. Ilman sitä tietoisuus tästä hetkestä voi olla kylmää, teoreettista ja pelkkää päissäin olemista. Välitän siis mindfulness-oppia suoraan sen ytimestä. Vielä nyt sinun on mahdollista päästä tästä osalliseksi.

Miten koulutukseni eroaa muista

Moni puhuu kehosta, kehon kuuntelemisesta ja siitä, että oppii tunnistamaan kehon viestejä. Tärkeää, mutta tämä ei tapahdu teoriatiedolla ja analyyttisesti ajattelemalla. Koulutuksessani on ollut alusta saakka läsnä kehopsykoterapia ja traumasensitiivinen ote. Tämä on juuri se, mikä tekee tästä koulutuksesta vaikuttavaa. Saat kokemuksen, että sinua arvostetaan ja sinut nähdään ryhmässä.

Luon tilan, jossa kasvu voi tapahtua. Tila on tunnekokemus – voit olla turvassa myös turvattomuuden kanssa. Tälläisessä tilassa löydät rohkeutta tutkia myös vaikeita tunnetiloja. Kouluttajana en odota sinulta mitään, mihin en itse ole valmis asettumaan tai mitä en itse ole valmis tutkimaan. Kouluttajana kehitän myös itseäni jatkuvasti ja tutkin uskomuksiani.

Oppini olen saanut psykoterapiakoulutuksen lisäksi mm. Jon Kabat-Zinn:ltä henkilökohtaisesti ja ohjaajakouluttajaksi olen sertifioitunut Massachussetsin yliopiston mindfulness-laitoksella ja opettajakoulutukseni runkona on Jon Kabat-Zinnin luoma harjoitusohjelma sekä Brownin yliopiston mindfulness koulutusrunko.

Radikaali itsetuntemuksesi ja yhteys sydämeesi vahvistuu

Tällä mindfulness-ohjaajapolulla meditaation vaikutukset alkavat näkyä yhä vahvemmin omassa elämässäsi ja ympäristössäsi. Tietoiset valintasi ja ystävällisen asenteen vahvistuminen vaikuttavat myös läheisiisi ja oikeastaan koko maailmaan. Se on todella tärkeää.

Jos olet kiinnostunut MBSR-ohjelman (Mindfulness-based Stress Reduction) ohjaamisesta ryhmille, saat tästä koulutuksesta MBSR-ohjaaja pätevyyden. Sinusta tulisi siis third generation opettaja, vielä todella lähellä ydintä.

Ole mukana lisäämässä hyvää tähän maailmaan

Voit myös syventää mindfulness-opintojasi vain omaksi hyödyksesi, ilman ajatusta ohjaajuudesta. Oma esimerkkisi, tapasi elää, vaikuttaa lähelläsi oleviin ja sitä kautta yhä laajemmalle.

Mindfulness opettaa kuuntelemaan syvemmin ja sanoittamaan omia tunteita, jolloin tapasi kommunikoida muuttuu ystävällisemmäksi. Ymmärryksesi inhimillisestä ihmisyydestä kasvaa ja siten myös suhtautumisesi itseesi ja muihin muuttuu myötätuntoisemmaksi. Maailma tarvitsee lisää inhimillisyyttä ja ystävällisyyttä ja tässä me kaikki mindfulnessin harjoittajat saamme olla mukana.

Tämä opintopolku tulee muuttamaan elämäsi, vaikka et mindfulness-ohjaajuutta tavoittelisikaan. Lähde mukaan nyt – aloita tästä!

Leena Pennanen, Massachusetssin yliopiston sertifioima mindfulness-ohjaajakouluttaja, CEO Center for Mindfulness Finland Oy

Leena Pennanen kouluttaa mindfulness-ohjaajia