fbpx

Meditaatiovallankumous

Tätä maailma tarvitsee juuri nyt, kaiken epävarmuuden ja suorittamisen keskellä: kykyä asettua hetkeen ja havainnoida, mikä on totta juuri nyt, sekä ymmärrystä siitä, mihin kaikkeen voin vaikuttaa. Mindfulness-meditaatiot vahvistavat tätä kykyä tuhansia vuosia käytössä ollein harjoittein, joiden toimivuus on todettu myös lukuisin tieteellisin tutkimuksin.

Työelämää on helppo syyttää omasta stressistä ja kiireestä, koska se on sopivasti kasvoton ”joku muu”. Kuitenkin ottamalla vastuun itsestäsi ja vahvistamalla kykyäsi palata kehoon tuntemaan, aistimaan, missä omat rajasi menevät ja mitä todella tarvitset tässä hetkessä, voit huolehtia hyvinvoinnistasi ja tukea jaksamistasi. Kun tulet tietoiseksi siitä, mitkä ovat kuormittavia tekijöitä elämässäsi, sinulla on työkalut lähteä rakentamaan uudenlaista elämää. Sellaista, jossa elämänilo lisääntyy. Olet kaapannut vallan elämästäsi takaisin itsellesi.

”On hämmästyttävää miten vähän mindfulnessia hyödynnetään uupumuksen ennaltaehkäisyssä ja uupumisesta toipumisessa huomioiden, miten hyviä tuloksia sillä on saatu aikaan” sanoo Leena Pennanen, Center for Mindfulness Finland Oy:n perustaja.

Meidän täytyy oppia suojautumaan stressiltä ja palata jatkuvasta suorittamisesta ihmisenä olemiseen. On tärkeää tulla tietoiseksi kehon välittämistä viesteistä ja mahdollisuuksistamme todella vaikuttaa hyvinvointiimme. Se antaa toivoa! Tiedätkö, miten paljon teet itsellesi vahingollisia valintoja ja päätöksiä päivittäin automaatiolla, tiedostamatta. Kun opit näkemään, mitä kaikkia vanhoja toimintamalleja raahaat mukanasi vuodesta toiseen ja millaisia ajatusjumeja itsestäsi pyörittelet päässäsi päivästä toiseen, ja luopumaan niistä, olo kevenee kummasti. Pystyt tekemään päivittäiset valintasi aina vuorovaikutustilanteissa toimimisesta rajojen asettamiseen ja terveyttäsi tukeviin valintoihin tietoisesti, itseäsi kunnioittaen ja itsestäsi huolehtien.

Valitsimme meditaatiovallankumouksen teemaksi I love me -messuille tänä vuonna, koska siellä viestimme tavoittaa tuhansia uusia ihmisiä, joille mindfulness ei ehkä vielä ole tuttua. Samalla voimme herätellä ihmisiä huomaamaan, miten tärkeää ystävällisyyden kehittäminen itseä ja muita kohtaan on.

Kehittämällä ystävällisyyttä itseäsi (itsemyötätunto) ja muita (empatia) kohtaan meditoimalla, käynnistät ystävällisyyden vallankumouksen aallon. Oma lisääntyvä rauhasi välittyy läheisillesi ja koko maailmaan. Meditaatiovallankumous tapahtuu mielessä ottamalla valta vanhoilta hermoyhteyksiltä, katkaisemalla tarpeettomat vahingolliset ajatussillat ja rakentamalla uusia parempia yhteyksiä (neuroplastisuus). Mindfulness-meditaatioiden avulla tutustut itseesi ja koko maailmaan uudelleen.

Meditaatiovallankumouksen jälkeinen maailma on meille kaikille parempi paikka elää.

Leena Pennanen kutsuu mukaan meditaatiovallankumoukseen