fbpx

Keskittymisen mestarikurssi

Keskittymisen taitoa hiomalla päästään helpommin ja nopeammin tuloksellisesti tavoitteisiin!

Ohjaaja: Kirsi Mattila
Kesto: Kokemuksellinen luento harjoituksineen 1x 45 min, 4 harjoituskertaa, 2 ylläpitokertaa.
Ota yhteyttä: kirsi.mattila@mindfulness.fi, mob. 050 400 0258

Kuinka paljon päivässä menee työaikaa ajatusten harhailuun ja päättämättömyyden kanssa painiskeluun?

Venyvätkö työpäivät, koska keskittyminen herpaantuu ja aikaansaaminen hidastuu?

Vahvista keskittymiskykyä meditatiivisten harjoitusten avulla! Keskittymisessä on kyse päätöksenteosta; päätetään mihin huomio suunnataan juuri nyt ja pysytään siinä. Yksinkertaista, mutta ei aina helppoa! Mitä tehdä kun mieli vaeltaa ja keskittyminen hajoaa vähän väliä?

Kun olet jo kokeillut pomodorot, lukuisten välilehtien sulkemisen ja sammuttanut ääninotifikaatiot puhelimesta, mutta keskittymiskyky ei vielä ole vahvistunut, tämä on seuraava askel: miten vahvistaa aivojen kykyä keskittyä, hallita omia sisäisiä keskeytyksiä ja mielen vaeltamista silloin, kun todella pitäisi pystyä keskittymään.

Aivojen neuroplastisuutta hyödyntäen voimme treenata keskittymistä yksinkertaisin harjoituksin.

 

Tämän kurssin meditatiivisten-harjoitusten avulla keskittymiskyky vahvistuu, minkä seurauksena

  • ajankäyttö tehostuu.
  • tavoitteisiin pääsy helpottuu.
  • uupumisen riski pienenee.
  • aikaansaamisen tunne lisääntyy.
  • stressi pysyy paremmin hallinnassa.
  • motivaatio vahvistuu.
  • yksilön ja yrityksen menestys kasvaa.

Tieteellisesti tutkitut harjoitukset

Tutkimuksiin perustuvilla tehokkailla käytännön harjoituksilla hyödynnetään aivojen kykyä rakentaa uusia yhteyksiä hermosolujen välille ja kehittyä haluttuun suuntaan – kuten parempaan keskittymiseen. Lihas kehittyy säännöllisellä treenillä, niin myös aivot!

Tällä kurssilla hyödynnetään mm. psykologian professori Amishi Jha:n uusinta tutkimusdataa siitä, kuinka paljon pitää harjoitella, jotta hyödyt harjoituksista todella saadaan käyttöön.

Harjoitusten ei ole tarkoitus ”tyhjentää mieltä” vaan opettaa suuntaamaan huomio valittuun kohteeseen ja pysymään siinä tarvittavan ajan. Tavoite on tuottaa laadukkaampaa ajattelua ja kokea aikaansaamisen iloa tekemisen tehostuessa.

Keskittyminen on vaikeaa kun huomioidaan miten aivomme ja hermostomme ovat virittyneet vastaanottamaan ja jopa etsimään keskeytyksiä sekä informaatiota joka suunnasta. Tähän voi vaikuttaa mieltä treenaamalla.

Selätä keskittymisen haasteet yksinkertaisilla harjoituksilla, jotka edistävät tavoitteisiin pääsyä sekä henkilökohtaisella tasolla, että koko tiiminä/organisaationa.

 

Ohjaajasi 

”Olen Kirsi Mattila, mm. IT-bisneksessä ja maahantuontiyrityksen toimitusjohtajana palaveriputket ja jatkuvan kilpajuoksun ajan ja tavoitteiden kanssa urallani kokenut.

Luulin huolehtivani jaksamisestani treenaamalla paljon, kehoani. Vasta uupumuksen koettuani kiinnostuin myös mielen treenaamisesta ja se avasi kokonaan uudenlaisen tavan olla ja elää. Mielen treeneistä saatava hyöty työelämässä on niin merkityksellinen, että haluan jakaa tätä tietoa ja kokemustani muillekin. Keskittymisen taito on erittäin tärkeä myös uupumisen ennaltaehkäisyssä.”

 

Sopiva ryhmäkoko: 8 – 20 henkilöä.

Toteutus: live-online kokemuksellinen johdatus aiheeseen 45 min, 4 ohjattua harjoituskertaa, 2 ylläpitokertaa.

Oma harjoitusaika: 15 min/päivä, 4-5 päivänä viikossa.

Kesto: 4-6 viikkoa

Hinta: 249€ +alv 24%/osallistuja

 

Tiedustelut: kirsi.mattila@mindfulness.fi, mob. 050 4000258