Mindfulness-pioneeri Leena Pennanen

dsc03626-kopie-leena-hyodyt-2-e1469167974753
Intohimoni on tukea Sinua löytämään oma voimasi ja vapauttaa se käyttöösi.  Voin välittää sinulle aitoutta, luottamusta, uskallusta ja rohkeutta elää omaa elämääsi,

Haluan jakaa kanssasi oman kokemukseni ja tiedon. Ilman mahtavia opettajia, kohtaamisia ihmisten kanssa, perhettäni sekä loputonta uteliaisuuttani en olisi mikä nyt olen.

Luonnollisia vahvuuksiani ovat
  • sen ymmärtäminen mitä keho-mieli-sydän-yhteys on
  • myönteinen lähestymistapa
  • vahva ammatillinen osaaminen
  • aito kiinnostus kehittää ja soveltaa Mindfulness-menetelmiä
Olen oppinut, että vain mindfulness harjoittaminen vaikuttaa. Haluan innostaa ja opastaa Sinua tällä matkalla ja tutustumaan olemisen tilaa. Kaikki uusi syntyy tästä tietoisuuden tilasta.

Olen Mindfulness MBSR-menetelmän kehittäjän professori Jon Kabat-Zinnin ja hänen tiiminsä kouluttama Mindfulness-kouluttaja. Olen ensimmäinen Center for Minfulness, University of Massachusetts, USA:n sertifioima Mindfulness MBSR-opettaja Suomessa. Lisäksi olen mukana heidän työnohjausohjelmassa ja kansainvälisessä koulutussuunnitteluryhmässä.

Kouluttaudun jatkuvasti myös muihin mindfulnessiin pohjautuviin menetelmiin ja osallistun pitkiin hiljaisuuden retriitteihin, kuten helmikuussa 2016 kuukauden mittaiseen hiljaisuuden retriittiin Kaliforniassa. Kesällä 2016 kouluttauduin Mindful Self Compassion -ohjaajaksi ja olin kaksi viikkoa opettajana  Center for Mindfulness, Massaschusettsissa. Parhaillaan kouluttaudun myös Search Inside Yourself Leadership Instituten Engage-ohjelmaan, joka tuo minulle lisävahvuuksia mindfulness-työssä osaamiseeni.

leena-ja-jonkabatzin-e1473426167765
Minä ja MBSR-menetelmän kehittäjä Jon-Kabat-Zinn

Center for Mindfulness (CFM), Finland Oy

Perustin Center for Mindfulness (CFM), Finland Oy:n lisäämään hyväksyvän tietoisen läsnäolon (mindfulness) tunnettuutta ja käyttöä Suomessa mm. tehokkaana apuna stressinhallinnassa. Toin MBSR- ja MBCT-menetelmät Suomeen vuonna 2003.  Olen kurssittanut tuhansia henkilöitä Mindfulness-MBSR ja -MBCT -menetelmiin, joista suuri osa on yritysten henkilöstöä sekä terveydenhuollon ammattilaisia.  Yksi intohimoni on kouluttaa ammattitaitoisia, osaavia mindfulness-ohjaajia CFM®.

Hiukan historiaani

Olen naimisissa ja minulla on kaksi ihanaa tytärtä. Valmistuin Helsingin Yliopistosta elintarviketieteiden maisteriksi ja toimin työurani alussa mm. Karl Fazer Oy:ssä ja AB Chips Oy:ssä. Vuonna 1991 muutimme perheeni kanssa Saksaan, jossa aloitin jo pidempään mieltäni kiehtoneen laajan ja monipuolisen kouluttautumisen hoitoalalle mm. kehopsykoterapiaan, jooga- ja kraniosakraaliterapiaan sekä rentoutus- ja stressinhallintaan.

Halusin Saksassa suorittaa Heilpraktiker-tutkinnon, jonka jälkeen perustin oman vastaanoton Saksaan. Heilpraktiker on Saksassa lääkärien ohella ainoa ammattiryhmä, joka voi laillisesti diagnosoida sairauksia sekä hoitaa potilaita. Yleensä Heilpraktikerit käytttävät ns. vaihtoehtoisia, pehmeämpiä hoitomuotoja, joissa painotetaan ihmistä kokonaisuutena (keho-mieli-henki). Saksassa tämä pitkä perinne ja kokemus erilaisista vaihtoehtoisista hoidoista ei ole katkennut, vaan niitä käytetään aktiivisesti vielä tänäänkin. Suomessa vastaavaa ammattinimikettä ei ole.

Kouluttauduin Saksassa jooga-opettajaksi ja toimin usean vuoden ajan Saksan Joogaopettajaliiton sekä Euroopan Joogaunionin johtokunnassa. Jooga on lähellä sydäntäni. Kiinnostukseni keho-mieli-yhteydestä vie minut 4.5 vuoden Hakomi®-kehopsykoterapiakoulutuksen, jossa opin miten mindfulness-kykyä käytetään psykoterapiassa. Minulla on European Certificate of Psychotherapy (ECP).

CV:stäni löydät tarkemmat tiedot minusta.