Sanna Kämäräinen suosittelee 8 viikon MBSR-kurssiamme

Sanna Kämäräinen, kiekonheiton viisinkertainen Suomen mestari, on perehtynyt voimakkaasti henkisten voimavarojen ja henkisen hyvinvoinnin maailmaan. Valovoimainen ja energinen Sanna osallistui toukokuussa 2020 live-onlinena pidetylle 8 viikon MBSR-kurssillemme. Nimenomaan MBSR-menetelmä kiinnosti Sannaa, sillä hän oli lukenut siitä ja se oli herättänyt hänen kiinnostuksensa.

 

Sanna vaikuttui kurssin rakenteen voimasta ja koki saavansa selkeätä hyötyä myös siitä, että harjoituksia toistetaan usein – kotona ilman ryhmän tukea ei vaan tulisi tehtyä yhtä paljon. Sannalla oli vahva luottamus siihen, että 8 viikossa harjoittamisesta tulee jo tapa. Sanna kertoi myös saaneensa uusia oivalluksia jakaessaan ja kuunnellessaan muiden kurssilaisten kokemuksia.

”Voin suositella tätä netin välityksellä käytävää kurssia ehdottomasti. Tämä on sellainen kurssi, mikä voisi kaikkien olla hyvä käydä, koska läsnäolon ja itsetuntemuksen lisääminen ja hyväksynnän tuominen elämään on meille kaikille tosi tärkeää!” – Sanna Kämäräinen

Erilaisia muutoksia ja lisääntynyttä tietoisuutta

Kurssin käymisen jälkeen Sanna kertoi huomanneensa, että kun sitoutui harjoituksiin 8 viikon ajaksi, niin hän pystyi selvästi huomaamaan muutoksia. Sanna kuvailee, että vaikka hänellä on ollut kehonsa kanssa ongelmia, on hän silti pystynyt kokemaan myötätuntoa itseään kohtaan. Sanna kokeekin itsemyötätunnon ”älyttömän tärkeäksi taidoksi”.

 

Sanna kokee myös että harjoitus, jossa katsotaan kommunikointitilannetta toisen henkilön näkökulmasta, on lisännyt todella paljon tietoisuutta. Myös mindful-jooga on ollut Sannalle todella merkityksellinen, koska siinä ollaan läsnä liikkeessä. ”Mindfulnessin harjoittaminen on tosi yksinkertaista, mutta ei se ole välttämättä helppoa.”  sanoo Sanna, ja tiivistää tässä hyvin monien ihmisten kokemuksen. Itse harjoitteet eivät ole lainkaan hankalia, vaan erittäin yksinkertaisia ja helppoja ymmärtää. Ne eivät vaadi muuta kuin pienen hetken aikaa. Harjoitteen tekeminen saattaa silti tuntua haastavalta, sillä mieli vastustaa rauhoittumista. Ryhmän tuki on monille tsemppaava tekijä. Sannakin kuvailee, miten ryhmän tuki ja jopa pieni positiivinen ryhmäpaine motivoivat tekemään harjoituksia.

 

Innostuitko 8 viikon MBSR-kurssista? Aikataulut ja ilmoittautumisen seuraaville 8 viikon MBSR-kursseillemme löydät tästä.

 

Alta voit katsoa kolme minuutin pituista videota Sannan kokemuksista. Ensimmäinen on kuvattu kurssin alussa, toinen puolivälissä ja kolmas kurssin päätyttyä.