Lue englantilaisen The Guardian -lehden artikkeli tästä linkistä.

Leena Pennanen alan pioneerinä Suomessa on saanut kunnian tulla kutsutuksi yhdessä kansanedustaja Lenita Toivakan kanssa Lontoossa 17. lokakuuta 2017 järjestettävään kansainväliseen Mindfulness in Politics -konferenssiin. Aloite tähän on tullut Britannian eduskunnan alahuoneesta (UK Parliament, House of Commons) – The Mindfulness All Party Parliamentary -ryhmän edustajalta Chris Ruanelta (ministerinä 1997- ). Kutsuttuina on runsaasti muiden maiden parlamenttien edustajia.

Iso-Britannian parlamentti on mindfulnessissa edelläkävijä. Heillä on jo yli neljä vuotta ollut mindfulness-opetusta, johon on tähän mennessä osallistunut jopa 145 kansanedustajaa ja parlamentin työntekijää. Vuonna 2014 perustettiin Mindfulness All Party Parliamentary Group ja tehtiin ensimmäinen tutkimus hyväksyvän tietoisen läsnäolon hyödyistä julkishallinnossa. Viimeisen kahden ja puolen vuoden aikana Englannin poliitikot ovat auttaneet järjestämään mindfulness-opetusta myös monien muiden valtioiden poliittisissa ympäristöissä.

Tapahtuman pääpuhuja on lääketieteen emeritusprofessori Jon Kabat-Zinn Yhdysvaltain Massachussetts Medical Hospital – Mindfulness keskuksesta. Hänet tunnetaan mindfulnessiin perustuvan stressinhallinnan eli Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR)-menetelmän kehittäjänä ja hänellä on mittava 40 vuoden kokemus menetelmän tuloksellisesta käytöstä sekä tutkimustausta mm. sen soveltamisesta terveydenhuollossa. Seminaarissa Kabat-Zinn keskittyy siihen, kuinka päättäjät voivat pitää ajatukset selkeinä ja pysyä luovina jatkuvassa muutoksessa. Samalla luodaan keinoja työssäjaksamiseen ja stressinhallintaan.