fbpx

Mindfulness – usein kysyttyä

Kokosimme yhteen muutamia meiltä usein kysyttyjä kysymyksiä ja vastasimme parhaamme mukaan. Olethan meihin yhteydessä jos et saa vastausta kysymykseesi!

Voinko maksaa koulutuksen erissä?

Useimmiten tämä on järjestettävissä, erityisesti pidemmissä koulutuksissa. Jos kurssimaksu tuntuu kerralla suurelta, olethan yhteydessä toimistoomme info@mindfulness.fi niin suunnitellaan sinulle sopiva maksuaikataulu.

Mitä jos en tykkää koulutuksesta?

Tästä on hyvä jutella etukäteen. Soita minulle, niin saat tarkempaa tietoa mieltäsi askarruttavista asioista kurssiin liittyen. Etukäteen jutellessa selviää kyllä, mihin olet tulossa mukaan ja onko se sinua varten.

Mindfulness harjoittaminen nostaa pintaan asioita, jotka voivat olla hankalia tai jopa epämiellyttäviä. Ne ovat usein niitä tärkeitä kohtia muutoksessa ja oivallusten syntymisessä. Olet turvassa ryhmän ja ohjaajan kanssa. Opit mindfulness-harjoitusohjelman kautta kohtaamaan nämä hetket ja muuttamaan suhdettasi niihin.

Mitä jos en pääse osallistumaan kaikkiin kurssin/koulutuksen tapaamisiin?

Pysyt kuitenkin mukana polulla oman säännöllisen harjoituksen ja ryhmän sekä ohjaajan tuen avulla. Usein pystymme järjestämään korvaavia kertoja seuraavan koulutuksen yhteydessä. Ole yhteydessä minuun, niin sovittaan sopiva aikataulu.

Olen jo meditoinut pidempään tai en ollenkaan, onko koulutus liian helppo/vaikea minulle?

Koulutukseen ovat tervetulleita kaikki. Yleensä olet tutustunut aiheeseen kirjallisuuden kautta tai jo meditoinut lyhemmän tai pidemmän aikaa. Mutta jos et ole mitenkään perehtynyt mindfulness harjoituksiin tai lukenut yhtään kirjaa, olet yhtä sydämellisesti tervetullut. Kokemuksesta tiedän, että kaikki hyötyvät varmasti. Meditointi kokemus toki voi auttaa ymmärryksen syvenemistä nopeammin tai helpottaa matkaa hiukan. MBSR-menetelmän kehittäjä Jon Kabat-Zinn sanoo, että jos on meditoinut alle 30 vuotta, niin ei juuri kannata edes mainita meditoineensa…ehkä se kertoo miten paljon tutkimista meditaatiossa on.

Pitääkö minun jakaa henkilökohtaisia asioita?

Sinä päätät itse mitä jaat koulutustapaamisissa. Sinun ei tarvitse jakaa mitään henkilökohtaista, jota et haluaa jakaa. Kohtaamme toisemme ihmisinä ja , emmekä ammatin kautta, joten vain kouluttaja tietää ammattisi – etenkin pitkissä koulutuksissa.

Voiko olla totta, että Zoom-verkkotapaamiset toimivat yhtä hyvin kuin live-tapaamiset samassa fyysisessä tilassa?

Meillä on tästä pitkä kokemus ja tutkimustakin jo löytyy, että koulutus on yhtä vaikuttava verkkotapaamistenkin kautta. Meillä on jopa viiden päivän Hiljaisuuden retriiteillä osallistujia online ja kokemus on todella vaikuttava.