Center for Mindfulness on Suomen kokenein ”mindfulness terveydenhuollossa” -kouluttaja.

Olemme ilolla kouluttaneet terveydenhuollon ammattilaisia sekä ihmisiä, jotka saavat kokea hyväksyvän tietoisen läsnäolon harjoittamisen hyödyt mm.

  • stressitason laskemisena
  • kroonisen sairauden tai kiputilan kanssa elämisessä
  • pää-, selkä- tai niskasärkyjen vähenemisenä
  • toiminnallisten suolisto- ja vatsavaivojen oireiden helpottumisena
  • unen saannin ja laadun paranemisena
  • korkean verenpaineen laskemisena
  • uupumuksesta toipumisen nopeutumisena ja sen uusiutumisen ennaltaehkäisemisenä
  • ahdistuneisuuden, pelkojen tai paniikkireaktioiden lievenemisenä
  • kaksisuuntaisten mielialojen tasoittumisena sekä masennuksen lievenemisenä
  • psykoterapian vaikutuksen tehostumisena

 

dsc03626-kopie-leena-hyodyt-2-e1469167974753

 

Olemme kouluttaneet terveydenhuollon sektoria aivan toimintamme alusta lähtien, lähes 15 vuotta. Monet sairaanhoitopiirit, lääkärit, psykoterapeutit sekä terapeutit ovat luottaneet ammattitaitoomme.  Center for Mindfulnessin pääkouluttajan Leena Pennasen pitkä kokemus terveydenhuollon alalta mm. mindfulness-kyvyn käytöstä terapiatyössä on luonut luontevan pohjan yhteistyölle. Leena Pennanen on myös Suomen ensimmäinen MBSR-sertifioitu mindfulness-kouluttaja ja hänellä on ECP (European Certificate of Psychotherapy).

Se mitä on takanamme ja se mitä on edessämme on pientä verrattuna siihen mitä on sisällämme.
Walt Whitman

Mindfulness terveydenhuollossa – hoitotyön tukena

Center for Mindfulness tarjoaa mindfulnessin eli hyväksyvän tietoisen läsnäolon myötä aidot ja vahvat työkalut asiakkaiden kohtaamiseen, terapeuttiseen prosessiin sekä hoitosuhteeseen.

Hyväksyvän tietoisen läsnäolon harjoitteet ovat yksinkertaisia ja tutkitusti tehokkaita. Ne vaikuttavat nopeasti tasapainottaen mieltä ja huoltaen aivoja. Mielesi selkeytyy, kun lakkaat pyörittämästä tarpeettomia ajatuksia. Suhde itseesi ja omaan kärsimykseesi muuttuvat myötätuntoisemmiksi. Tunnistat epätasapainon varhaisemmassa vaiheessa ja näin tilanteen korjaaminen on vielä helppoa ja yksinkertaista. Opit huolehtimaan paremmin itsestäsi, jolloin terveyden ylläpitämisestä tulee kevyttä ja luontevaa. Löydät uudestaan elämän, arjen rikkauden ja koet suurempaa levollisuutta. Parhaan tuloksen saat syntymään säännöllisellä harjoittamisella, sillä  jo muutamassa viikossa meditointi saa aikaan pysyviä muutoksia aivoihin.

Tervehtyminen ja itsestä huolehtiminen

Useimmat meistä tarvitsevat mindfulness harjoittamiseensa pätevää ohjausta. Ammattitaitoisen ohjauksen kautta opimme mm. toimimaan karkailevan mielemme kanssa sekä sen, mitä hyväksyntä tarkoittaa. Myös samankaltaisissa tilanteissa olevien ryhmäläisten tuki voimistaa tervehtymistä. Huomaat, että meillä kaikilla on kipeitä kohtia, vaikeasti hallittavia mielentiloja ja olemme kaikki syvästi inhimillisiä olentoja. Löydämme omat, todelliset voimavaramme ja kykenemme kohtaamaan elämäämme kuuluvia hankaluuksia yhä kevyemmin. Eheydymme meditaation kautta.

Etenkin kaikki ammattilaiset, jotka käyttävät omaa mieltään tärkeimpänä työkalunaan, uuvuttavat aivonsa helposti ja juuri heidän on erityisen tärkeää huolehtia omasta jaksamisestaan. Vain silloin omaa riittävästi voimavaroja kohdata avun tarvitsijat. On tärkeää opetella pysähtymistä sekä tilan luomista mieleensä suuntaamalla huomio kehoon ja juuri tämän hetken havainnoimiseen. Center for Mindfulness tarjoaa runsaan valikoiman eri pituisia koulutuksia viikonloppukurssista kaksivuotiseen Mindfulness-ohjaaja CFM® -koulutukseen asti. Katso myös syventävät koulutuksemme. Löydä oma koulutuksesi.

 

Räätälöimme työyhteisöjen tarpeisiin sopivia lyhyitä ja pitkiä koulutuksia. Ota yhteyttä, lähetä sähköpostia
info@mindfulness.fi tai soita +358 40 735 9177.

Vastaamme kysymyksiisi mielellämme.

Lue blogikirjoitus:  Masennus ja hyväksyvä tietoinen läsnäolo

 


Video: Mindfulness terveydenhuollossa – harjoittamisen vaikutus hyvinvointiin Jon Kabat-Zinnin ja Richard Davidsonin kertomana.