Mindfulness-jatkokoulutus CFM® on 2. osa Mindfulness-ohjaaja CFM® koulutustasi. Perehdyt ja harjoitut Mindfulness MBSR 8-viikon -kurssiohjelman ohjaamiseen ja syvälliseen ymmärtämiseen. Saat ohjaamiseen täysipainoisen harjoittamisen ja materiaalin. Tämän jälkeen Sinulla on sekä valmius, että pätevyys ohjata ryhmiä itsenäisesti. Syksyllä 2019 alkavien ryhmien aikataulut jukaistaan mahdollisimman pian. Pysy kuulolla ja aloita opiskelu Mindfulness-ohjaajaksi CFM®!

Syksyllä 2018 alkaneet Mindfulness-jatkokoulutukset CFM®:

Mindfulness-jatkokoulutus CFM® 2018-2019 ma-ti -ryhmä 10.09.2018-21.05.2019

Mindfulness-jatkokoulutus CFM® 2018-2019 to-pe -ryhmä 13.09.2018-24.05.2019

Aikataulut näet tästä.

 

Paikka:

Ma-ti ryhmän maanantain tapaamiset sekä harjoitus- ja hiljaisuuden päivät: Läsnäolon Tila, Etelä-Haaga, Artturi Kanniston tie 10, 00320 Helsinki ja tiistain tapaamiset: Olo-Tila, Kruununhaka, Maurinkatu 8-12, 00170 Helsinki.
HUOM! 1. harjoituspäivä la 17.11.2018 klo 09.00-16.00 Läsnäolon Tilassa, Etelä-Haagassa.

 

To-Pe ryhmän torstain tapaamiset sekä harjoitus- ja hiljaisuuden päivät: Läsnäolon Tila, Etelä-Haaga, Artturi Kanniston tie 10, 00320 Helsinki ja perjantain tapaamiset: Olo-Tila, Kruununhaka, Maurinkatu 8-12, 00170 Helsinki.
HUOM! 1. harjoituspäivä su 18.11.2018 klo 09.00-16.00 Läsnäolon Tilassa, Etelä-Haagassa.

 

Hinta:
Koulutus sisältää 8 x 1.5 päivää ja 3 x 1 päivää. Hinta sisältää lähiopetuksen, koulutusmateriaalin (audio- sekä kirjallinen materiaali), omatoimisen harjoittamisen ohjaamisen sekä henkilökohtaisen tuen sähköpostitse.

 

Maksu suoritetaan kolmessa erässä ennen koulutuksen alkua. Varausmaksu 10 % koulutuksen hinnasta maksetaan heti ilmoittautumisen jälkeen. Koulutuksen hinta on kokonaishinta, eikä ole riippuvainen osallistumiskerroista. Yksittäistapauksissa on mahdollista sopia poikkeavasta maksujärjestelystä. Ole siitä yhteydessä meihin.

 

Yksityishenkilöille 2.650,00 € (sis. alv 24% 512,90€)

Yritys, yhteisö, ammatinharjoittaja, toiminimi 2.650,00 € (+alv 24 % 636,00 €)

Suomen kokenein Mindfulness-ohjaajia kouluttava yritys

Pääkouluttajamme, mindfulness-pioneeri Leena Pennanen on saanut oppinsa ja koulutuksensa suoraan menetelmän kehittäjältä Jon Kabat-Zinnilta ja hänen tiimiltään. Leena Pennanen on ensimmäinen University of Massachusettsin, USA sertifioima MBSR-opettaja Suomessa.

Leena Pennanen tekee läheistä yhteistyötä Massachusettsin yliopiston sairaalan alaisena toimivan Center for Mindulnessin kanssa. Tämä suora kontakti sekä Leena Pennasen jatkuva korkeatasoinen kouluttautuminen takaavat opetuksemme laadun ja ajanmukaisuuden.

 

mindfulness ohjaaja

Mindfulness-jatkokoulutus CFM® sopii Sinulle, kun:
 • olet käynyt Mindfulness-peruskoulutuksemme CFM®
 • haluat ohjata MBSR-kursseja
 • haluat syventää omaa harjoittamistasi

Jatkokoulutus on kaikille avoin. Koulutus soveltuu esimerkiksi terveydenhuollon ammattilaisille, opettajille, ohjaajille sekä kaikille, jotka haluavat käyttää MBSR/MBCT -menetelmää työssään tai omassa elämässään.

Mindfulness-jatkokoulutus CFM® pohjautuu Massachusettsin yliopiston (UMASS) stressiklinikan perustajan, amerikkalaisen professori Jon Kabat-Zinnin n. 35 vuotta sitten kehittämään Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) stressinhallinta- ja rentoutusmenetelmään sekä sen MBCT-sovellukseen.

MBSR-menetelmän toimivuus on varmistettu lukuisilla tieteellisillä tutkimuksilla
 • stressin hallinta ja kyky rentoutua paranevat
 • itsetunto ja itsensä hyväksyminen kohentuvat
 • elämänilo voimistuu
 • fyysiset ja psyykkiset oireet lievenevät tai häviävät
 • kyky käsitellä kroonista kipua tai muita kroonisia oireita paranee
Oma harjoitus pohjana ryhmien ohjaamiselle

Koulutus syventää hyväksyvän tietoisen läsnäolon omakohtaista harjoittamista ja soveltamista arkeen. Toisten ohjaamisessa kantavana voimana on aina oma harjoitus ja sen tuoma kokemus. Kuten MBCT-menetelmän kehittäjä Mark Williams asian ilmaisi: ”Ilman ohjaajan omaa meditaatioharjoittamista ohjaus on osallistujille samanlaista kuin että he kävisivät viulutunneilla, jossa opettaja ei itse soita viulua”.

 

Koulutus antaa eväät toimia ryhmien sekä erilaisten yksilöiden kanssa, joiden ohjaamiseen harjoitut vähitellen koulutuspäivien aikana. Koulutuksen loppupuolella tulet ohjaamaan koko MBSR 8-viikkoisen kurssin omalle harjoitusryhmällesi. Omalla harjoitusryhmällä tarkoitetaan ryhmää koulutuksen ulkopuolella, ja tämä ryhmä voi koostua esim. työkavereista/ystävistä/sukulaisista. Tämän tarkoituksena on päästä harjoittelemaan ryhmän ohjaamista ja ohjaamaan meditaatioita.

 

Mindfulness-ohjaajakoulutus CFM® on yhtenäistymässä UMass:n vaatimusten mukaiseksi. Tämän vuoksi suosittelemme käymään vähintään yhden yli 5 päivän hiljaisuuden retriitin kahden vuoden sisällä valmistumisesta Mindfulness-ohjaajaksi CFM®.

 

Jatkokoulutus sopii myös Sinulle, vaikka tavoitteesi ei olisikaan ohjata omia ryhmiä. Lisäksi oma harjoitaminen tukee vahvasti omaa elämääsi. Koulutuksessa omaksutut taidot vahvistavat kykyäsi olla aidossa vuorovaikutuksessa vaikeissakin tilanteissa. Huomaat miten erilaiset tapasi tuntea ja ajatella vaikuttavat sekä ryhmään että sen ohjaukseen. Tärkeä osa koulutusta on myös uteliaisuuden ja avoimuuden kehittäminen, kyky olla ei-tietämisen tilassa sekä keho-mieli-yhteyden syventäminen.

Harjoitus auttaa
 • asioiden priorisoinnissa kiireen keskellä
 • lisää luovuutta
 • auttaa selviämään haastavissa työtilanteissa, esim. esimiestehtävissä
 • kehittämään uusia toimintatapoja reaktiivisuuden sijaan
 • keskittymään yhteen tehtävään kerrallaan häiriöistä huolimatta
 • selkeyttämään työn ja vapaa-ajan suhdetta
 • parantamaan työssä jaksamista, työhyvinvointia ja ehkäisemään uupumusta
 • voimistaa läsnäoloa tässä hetkessä
Esivaatimus

Mindfulness-jatkokoulutus CFM® edellyttää, että olet suorittanut Mindfulness-peruskoulutuksen CFM®. Kaikki muu aikaisempi koulutus on hyödyksi, mutta ei korvaa Mindfulness-peruskoulutusta CFM®.

Kouluttajat

Pääkouluttaja Leena Pennanen on Center for Mindfulness (CFM), Finland Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja, Mindfulness-MBSR -kouluttaja ja jooga-opettaja (EYU/BDY). Leenalla on pitkä kokemus keho-mieliyhteydestä terapiatyössä ja hänellä on Hakomi® -kehopsykoterapiakoulutus sekä European Certificate of Psychotherapy (ECP) -sertifikaatti. Leenalla on tukenaan osaava joukko Center for Mindfulness (CFM), Finland Oy:n kouluttamia Mindfulness-ohjaajia CFM®.

 

Osan Mindfulness-jatkokoulutusten CFM® 2018-2019 tapaamisista ohjaavat Mindfulness-ohjaaja CFM® Sirpa Salmenoja sekä Mindfulness-ohjaaja CFM® Petri Pennanen.

 

 

Halutessasi lisätietoa ota yhteyttä info@mindfulness.fi tai puhelimitse 040-735 9177. Kerromme mielellämme lisää.