Mindfulness-jatkokoulutus CFM® on 2. osa Mindfulness-ohjaaja CFM® koulutustasi. Perehdyt ja harjoitut Mindfulness MBSR 8-viikon -kurssiohjelman ohjaamiseen ja syvälliseen ymmärtämiseen. Saat oman harjoittamisesi tueksi 12kk käyttöoikeuden ”MindfulnessApp Leena Pennanen” Premium-osioon sekä ohjaamiseen täysipainoisen harjoittamisen ja materiaalin. Tämän jälkeen Sinulla on sekä valmius että pätevyys ohjata ryhmiä itsenäisesti. Syksyllä 2020 alkavien ryhmien aikataulut on nyt jukaistu. Varaa paikkasi ajoissa ja aloita opiskelu Mindfulness-ohjaajaksi CFM®!

 

Mindfulness-jatkokoulutukset CFM® 2020-2021:

Mindfulness-jatkokoulutus CFM® 2020-2021 to-pe -ryhmä 01.10.2020-07.05.2021

Mindfulness-jatkokoulutus CFM® 2020-2021 ma-ti -ryhmä 05.10.2020-11.05.2021

Tarkat aikataulut näet tästä.

 

Paikka:

Läsnäolon Tila, Etelä-Haaga, Artturi Kanniston tie 10, 00320 Helsinki

 

Hinta:
Koulutus sisältää 8 x 1.5 päivää. Hinta sisältää lähiopetuksen, kaksi webinaaritapaamista, koulutusmateriaalin (audio- sekä kirjallinen materiaali), 12kk käyttöoikeuden ”MindfulnessApp Leena Pennanen” Premium-osioon, omatoimisen harjoittamisen ohjaamisen sekä henkilökohtaisen tuen sähköpostitse.

 

Yksityishenkilöille 2.675,00 € (sis. alv 24% 517,74€)

Yritys, yhteisö, ammatinharjoittaja, toiminimi 2.675,00 € (+alv 24 % 642,00 €)

 

Maksu suoritetaan kolmessa erässä ennen koulutuksen alkua. Varausmaksu 10 % koulutuksen hinnasta maksetaan heti ilmoittautumisen jälkeen. Koulutuksen hinta on kokonaishinta, eikä ole riippuvainen osallistumiskerroista. Yksittäistapauksissa on mahdollista sopia poikkeavasta maksujärjestelystä. Ole siitä yhteydessä meihin.

 

Voit maksaa koulutuksen myös alla olevien mobiilisovellusten kautta, joko kokonaan tai osittain (erotus laskutetaan):

 

 

Kunkin koulutuskerran 1. päivän 2,5 tunnin tapaamisiin on sinulla halutessasi mahdollisuus osallistua myös onlinena Zoom-ohjelman välityksellä. Pidempään toisen päivän tapaamiseen on tämä myös järjestettävissä, mikäli sinun on mahdotonta tulla paikan päälle (esim. sairastuminen, pitkä matka).

 

HUOM! Valmistuaksesi Mindfulness-ohjaajaksi CFM® tulee sinun käydä yksi CFM:n hyväksymä, vähintään 5 päivän hiljaisuuden retriitti ennen kuin aloitat koulutuksen, koulutuksen aikana tai vuoden sisällä päätettyäsi Mindfulness-jatkokoulutuksen CFM®.

Suomen kokenein Mindfulness-ohjaajia kouluttava yritys

Pääkouluttajamme, mindfulness-pioneeri Leena Pennanen on saanut oppinsa ja koulutuksensa suoraan menetelmän kehittäjältä Jon Kabat-Zinnilta ja hänen tiimiltään. Leena Pennanen on ainoa University of Massachusettsin, USA sertifioima MBSR-opettaja Suomessa.

 

Yrityksemme tekee läheistä yhteistyötä Brownin yliopiston alaisena toimivan Mindfulness Centerin kanssa. Brownin yliopisto kuuluu USA:n arvostetuimpiin, ns. ”IVY-League” yliopistoihin, johon lukeutuvat myös mm. Harvard ja Yale. CFM Finland on yksi Brown Mindfulness Centerin seitsemästä yhteistyökumppanista maailmalla. Tämä suora kontakti sekä Leena Pennasen jatkuva korkeatasoinen kouluttautuminen takaavat opetuksemme laadun ja ajanmukaisuuden. Lue lisää Brownista tästä.

 

mindfulness ohjaaja

Käyttöoikeus ”MindfulnessApp Leena Pennanen” Premium-osioon

Omakohtaisen harjoittamisen tueksi sisältyy koulutuksen hintaan 12kk maksutonta käyttöaikaa ”MindfulnessApp Leena Pennanen” -sovelluksen Premium-osioon. MindfulnessApp on yksi maailman suosituimmista mindfulness-appseista. Täältä löydät helposti koulutuksessa käytettävät MBSR-harjoitteet. Suomenkielisen osiomme lisäksi löytyy premium-osiosta myös yli 250 kansainvälisten huippuohjaajien englanninkielistä harjoitetta. Mikäli siis kaipaat vaihtelua harjoittamiseesi, niin valikoimasta ei tule olemaan pulaa.

Mindfulness-jatkokoulutus CFM® sopii Sinulle, kun:
 • olet käynyt Mindfulness-peruskoulutuksemme CFM®
 • haluat ohjata MBSR-kursseja
 • haluat syventää omaa harjoittamistasi

Jatkokoulutus on kaikille avoin. Koulutus soveltuu esimerkiksi terveydenhuollon ammattilaisille, opettajille, ohjaajille, valmentajille sekä kaikille, jotka haluavat käyttää MBSR/MBCT -menetelmää työssään tai omassa elämässään.

Mindfulness-jatkokoulutus CFM® pohjautuu Massachusettsin yliopiston (UMASS) stressiklinikan perustajan, amerikkalaisen professori Jon Kabat-Zinnin n. 35 vuotta sitten kehittämään Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) stressinhallinta- ja rentoutusmenetelmään sekä sen MBCT-sovellukseen.

MBSR-menetelmän toimivuus on varmistettu lukuisilla tieteellisillä tutkimuksilla
 • stressinhallinta ja kyky rentoutua paranevat
 • itsetunto ja itsensä hyväksyminen kohentuvat
 • elämänilo voimistuu
 • fyysiset ja psyykkiset oireet lievenevät tai häviävät
 • kyky käsitellä kroonista kipua tai muita kroonisia oireita paranee
Oma harjoitus pohjana ryhmien ohjaamiselle

Koulutus syventää hyväksyvän tietoisen läsnäolon omakohtaista harjoittamista ja soveltamista arkeen. Toisten ohjaamisessa kantavana voimana on aina oma harjoitus ja sen tuoma kokemus. Kuten MBCT-menetelmän kehittäjä Mark Williams asian ilmaisi: ”Ilman ohjaajan omaa meditaatioharjoittamista ohjaus on osallistujille samanlaista kuin että he kävisivät viulutunneilla, jossa opettaja ei itse soita viulua”.

 

Oman harjoittamisen tueksi nimeämme kaikille koulutukseen osallistuville oman harjoitusparin (Practice Buddy). Osallistujat pitävät täten säännöllisesti yhteyttä omaan harjoituspariinsa ja tukevat näin toisiaan. Lisäksi järjestämme tapaamiskertojen väleissä Webinaareja, joissa vaihdamme kokemuksia ja oivalluksia harjoittamisessa ja tutkimme esiin nousseita kysymyksiä. Harjoittamisen tueksi saat käyttöösi myös ”MindfulnessApp Leena Pennanen” Premium-osion 12kk ajaksi.

 

Koulutus antaa eväät toimia ryhmien sekä erilaisten yksilöiden kanssa, joiden ohjaamiseen harjoitut vähitellen koulutuspäivien aikana. Koulutuksen loppupuolella tulet ohjaamaan koko MBSR 8-viikkoisen kurssin omalle harjoitusryhmällesi. Omalla harjoitusryhmällä tarkoitetaan ryhmää koulutuksen ulkopuolella, ja tämä ryhmä voi koostua esim. työkavereista/ystävistä/sukulaisista. Tämän tarkoituksena on päästä harjoittelemaan ryhmän ohjaamista ja ohjaamaan meditaatioita.

 

Jatkokoulutus sopii myös Sinulle, vaikka tavoitteesi ei olisikaan ohjata omia ryhmiä. Lisäksi oma harjoittaminen tukee vahvasti omaa elämääsi. Koulutuksessa omaksutut taidot vahvistavat kykyäsi olla aidossa vuorovaikutuksessa vaikeissakin tilanteissa. Huomaat, miten erilaiset tapasi tuntea ja ajatella vaikuttavat sekä ryhmään että sen ohjaukseen. Tärkeä osa koulutusta on myös uteliaisuuden ja avoimuuden kehittäminen, kyky olla ei-tietämisen tilassa sekä keho-mieli-yhteyden syventäminen.

Harjoitus auttaa
 • voimistamaan läsnäoloa tässä hetkessä
 • arjen haasteiden priorisoinnissa kiireen keskellä
 • keskittymään yhteen tehtävään kerrallaan häiriöistä huolimatta
 • kehittämään uusia toimintatapoja reaktiivisuuden sijaan
 • aistimaan muidenkin tunnetiloja, tunneäly (emotional Intelligence, EI) vahvistuu
 • selviämään haastavissa työtilanteissa, esim. esimiestehtävissä
 • aistimaan omia rajoja, parantamaan työssäjaksamista, työhyvinvointia ja ehkäisemään uupumusta
 • lisäämään luovuutta
 • selkeyttämään työn ja vapaa-ajan suhdetta
 • rauhoittamaan mieltä, unen laatu paranee
Esivaatimus

Mindfulness-jatkokoulutus CFM® edellyttää, että olet suorittanut Mindfulness-peruskoulutuksen CFM®. Kaikki muu aikaisempi koulutus on hyödyksi, mutta ei korvaa Mindfulness-peruskoulutusta CFM®.

Kouluttajat

Pääkouluttaja Leena Pennanen on Center for Mindfulness (CFM), Finland Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja, Mindfulness-MBSR -kouluttaja ja jooga-opettaja (EYU/BDY). Leenalla on pitkä kokemus keho-mieliyhteydestä terapiatyössä ja hänellä on Hakomi® -kehopsykoterapiakoulutus sekä European Certificate of Psychotherapy (ECP) -sertifikaatti. Leenalla on tukenaan osaava joukko Center for Mindfulness (CFM), Finland Oy:n kouluttamia Mindfulness-ohjaajia CFM®.

 

Osan Mindfulness-jatkokoulutusten CFM® 2020-2021 tapaamisista ohjaa Mindfulness-ohjaaja CFM® Petri Pennanen.

 

Halutessasi lisätietoa ota yhteyttä info@mindfulness.fi tai puhelimitse Leenaan 040-735 9177. Kerromme mielellämme lisää.