Hollywood-julkkikset vannovat meditaation nimeen. Voiko hengityksen tarkkaileminen oikeasti tehdä ihmeitä? On pakko kokeilla.

Vien käteni korvan juurelle ja alan puristella sormieni välissä tahmaista rusinaa. Se ritisee ja litisee. Kippaan rusinan kämmenelleni ja sivelen sormenpäällä sen poimuja. Annan katseeni uppoutua sen jokaiseen laaksoon ja halkeamaan. En ole koskaan ennen tutkinut rusinaa. Enkä ole tullut edes ajatelleeksi, että sitä voisi kuunnella. Sitä en ole varsinkaan ajatellut, että rusinan kuuntelemisella voisi olla jotakin tekemistä meditoimisen kanssa.

Sinäkin Giseleni

Ennen meditoiminen kuulosti hippien hommilta, se toi mieleen parrakkaat miehet ja Intiaan hurahtaneet ex-uranaiset. Sitten tapahtui jotakin. Yhtäkkiä Hollywood-julkkikset ilmoittivat aloittavansa päivänsä meditoimalla. Gisele Bündchen kertoi tekevänsä sitä. Orlando Bloom kertoi tekevänsä sitä. Gwyneth Paltrow, tietenkin, kertoi tekevänsä sitä. Pian trendikkään työpaikan merkki ei ollutkaan luovasti nurkkaan heitetty säkkituoli vaan meditaatiohuone. Ulkopuolinen ymmärtää hehkutuksesta sen verran, että meditoimisessa on pakko olla jotain. On otettava selvää mitä.

Me Naiset 27/2012
Lue koko artikkeli tästä