PLEASE READ IN ENGLISH BELOW.

Katso tästä: Jon Kabat-Zinnin ja Leena Pennasen yhteinen video.

Mindfulness-MBSR 2017 oli kaksiosainen seminaari Helsingissä,  jonka järjestivät Center for Mindfulness (CFM), Finland Oy ja Uskalla Innostua -tiimi. Leena Pennanen kutsui Jon Kabat-Zinnin Suomeen jo toistamiseen meitä varten.

Ensimmäisenä iltana opittiin mitä mindfulness todellisuudessa on. Toisena iltana koettiin mitä hyväksyvä vanhemmuus tarkoittaa käytännössä.

Seminaari oli ainutlaatuinen tilaisuus päästä tapaamaan mindfulnessin pioneeri, tutkija, menestyskirjailija sekä johtava ekspertti ja Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR) -menetelmän kehittäjä Professori Jon Kabat-Zinn!

Katso myös Facebook-tapahtuma tästä

Torstai 29.06.2017 klo 18.00-20.00 Kulttuuritalolla: MINDFULNESS – Mitä se on ja mitä se ei ole, ja miksi sinun kannattaa harjoittaa sitä.

Mindfulness-harjoittaminen auttaa sinua selviämään stressaavista tilanteista ja lisää hyväksyvää tietoisuuttasi, jonka avulla teet viisaampia ja parempia päätöksiä. Tämä johtaa suurempaan yhteisölliseen hyvinvointiin ja auttaa sinua olemaan ystävällisempi ja myötätuntoisempi niin itseäsi kuin muita kohtaan.

Mindfulness määritellään usein hyväksyväksi tietoiseksi läsnäoloksi. Se on jokaisella meillä oleva kyky, jota voit kehittää harjoittelun avulla. Jon uskoo, että mindfulness on tulevaisuudessa voimakkain voimavaramme, jonka ansiosta voit elää elämääsi suuremmalla viisaudella, ystävällisyydellä ja myötätunnolla.

Seminaarin ensimmäisessä illassa Jon ohjaa meidät suoraan mindfulnessin ytimeen. Opit mitä mindfulness on ja mitä se ei ole, sekä miksi mindfulness saattaa olla avaimesi kohti tasapainoisempaa ja täydempää elämää. Pääset kokemaan käytännössä mitä mindfulness-harjoittaminen on. Kun lähdet seminaarista, ymmärrät miten mindfulness vaikuttaa elämääsi.

Perjantai 30.06.2017 klo 18.00-20.00 Hotelli Radisson Blu Seaside: Hyväksyvä vanhemmuus

Jon ja Myla kutsuvat sinut mukaan tutkimaan hyväksyvän vanhemmuuden haasteita ja iloja, joita me kaikki koemme. Tutustumme erilaisiin tapoihin miten mindfulness voi parantaa sinun ja lapsesi hyvinvointia. Opit miten lisäät empatiaa, hyväksyntää ja kunnioitusta jokaisen lapsen ainutlaatuiseen elämään. Saat ideoita miten selviytyä entistä paremmin myös omien pelkojen, ahdistuksen ja arvostelun kanssa vanhempana. Olet tervetullut mukaan jos haluat ymmärtää hyväksyvän vanhemmuuden voiman – vanhempana, isovanhempana, lasten parissa työskentelevänä tai muuten vain aiheesta kiinnostuneena.

Jon ja Myla ovat kirjoittaneet yhdessä kirjan Mindful Parenting. Kirja löytyy suomeksi nimellä
Jokapäiväiset ilonaiheet – vanhemmuus ja tietoinen läsnäolo.

Seminaarin toisessa illassa Jon ja Myla tutkivat kanssasi mitä hyväksyvä vanhemmuus on ja kuinka voit hyödyntää sitä arjessasi. Illan aikana ymmärrät, että sinun ei tarvitse olla mitään muuta kuin olet – ja se riittää!

Jon Kabat-Zinn

Tohtori Jon Kabat-Zinn on Mindfulness MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) -menetelmän kehittäjä sekä lääketieteen emeritusprofessori. Hän on Massachusettsin yliopistollisen sairaalan stressiklinikan perustaja ja johtaja sekä Massachusettsin yliopiston sairauksia ehkäisevän lääketieteen yksikön apulaisprofessori.

Kabat-Zinn on tutkinut mindfulnessia ja tietoisuutta vuosikymmenien ajan. Hänen päätutkimusaiheitaan ovat mielen ja kehon vuorovaikutus paranemisessa, sekä hyväksyvään tietoiseen läsnäoloon perustuvien meditaatioharjoitusten käyttö kroonisesta kivusta ja stressiin liittyvistä sairauksista kärsivien ihmisten hoidossa.

Kabat-Zinn on työskennellyt mm. tuomarien, katolisten pappien, olympiatason urheilijoiden (vuoden 1984 olympialaisten miesten soutujoukkueen) ja terveydenalan ammattilaisten parissa tietoisuuden kehittämiseksi.

Hän on kirjoittanut useita mindfulnessiin ja hyväksyvän tietoisen läsnäoloon liittyviä kirjoja, joita on käännetty usealle eri kielelle ympäri maailmaa. Hänen tunnetuimmat teoksensa ovat yltäneet best-seller-listalle, ja ne löytyvät suomeksi nimellä: Kehon ja mielen viisaus sekä Olet jo perillä.

Myla Kabat-Zinn

Myla Kabat-Zinn on Jon Kabat-Zinnin puoliso, sekä toinen Mindful Parenting -kirjan kirjoittajista.

Myla työskenteli useiden vuosien ajan kätilönä sekä synnytysneuvojana. Noiden vuosien aikana hän toimi myös opettajana synnytysvalmennuksissa, jotka perustuivat hyväksyvään tietoiseen läsnäoloon.

Myla ja Jon ovat kiertäneet ympäri Yhdysvaltoja ja Eurooppaa ohjaamassa hyväksyvän vanhemmuuden kursseja. Heidän kirjansa Everyday Blessings: The Inner Work of Mindful Parenting on käännetty usealle eri kielelle ympäri maailmaa. Kirja löytyy suomeksi nimellä: Jokapäiväiset ilonaiheet – vanhemmuus ja tietoinen läsnäolo.

Myla on mukana seminaarin toisessa illassa, jossa aiheena on hyväksyvä vanhemmuus.

Jon Kabat-Zinn in Finland

Myla and Jon Kabat-Zinn in Finland 29.-30. June 2017

Dr. Jon Kabat-Zinn in Finland: Two evenings of practice and inquiry

PLEASE READ MORE HERE.

Mindfulness: What It Is and What It Isn’t, and Why It Might Be Healing and Transformative to Cultivate

Thursday 29.06.2017 at 06.00-08.00 PM in Kulttuuritalo, Helsinki

This evening is a unique opportunity to meet the bestselling author, researcher, pioneer, and leading expert in the field of mindfulness, and Mindfulness-Based Stress Reduction (MBSR), Dr. Jon Kabat-Zinn.

In a time characteristic of critical global changes, mindfulness may serve as an important resource in the lives of human beings – not only for coping effectively with stress, but also for making well-informed and wise decisions leading to greater collective well-being, as well as for cultivating greater kindness and compassion towards ourselves and others.

Mindfulness is often defined as present moment non-judgmental awareness. It is a universal capacity of human consciousness that can be cultivated through training. Over time, this capacity of mind has the potential to become a powerful resource for living life more fully with greater wisdom, insight, kindness, and compassion.

Mindful Parenting  –  An evening of exploration with Jon and Myla Kabat-Zinn

Friday 30.06.2017 at 06.00-08.00 PM in Hotel Radisson Blu Seaside, Helsinki

Jon and Myla invite you to join them for of exploration of the challenges and joys of bringing greater awareness and presence to parenting. We will explore the ways in which parenting with greater mindfulness can enhance the wellbeing of children and parents. Mindfulness can be thought of as openhearted non-judgmental awareness. It can lead to greater empathy, acceptance, and respect for each child’s unique being. It can also help us to navigate more effectively our own fears, anxieties and judgments as parents. Parents and grandparents of children of all ages as well as teachers, and others who work with families and children.

Jon and Myla Kabat-Zinn wrote together a book Mindful parenting.

Järjestimme seminaarit yhteistyössä: / In cooperation with: