Olen kutsunut Iso-Britannian parlamentin kansanedustajan Chris Ruanen ja mindfulness-intiative johtajan Jamie Bristowin Suomeen. He vierailevat perjantaina 13.04. Suomen eduskunnassa ja pitävät yleisöluennon Hankenilla aiheesta Mindfulness for a flourishing society pe 13.04.2018 klo 16:00 alkaen. Luento on maksuton ja avoin kaikille. Tämän linkin kautta voit ilmoittautua tilaisuuteen: https://www.webropolsurveys.com/S/90CC6D8C67A24E19.par

 

Sinulla olisi nyt siis ainutlaatuinen tilaisuus kuulla miten ja miksi mindfulness-kursseja on tarjottu Englannin parlamentissa vuodesta 2013 lähtien ja miten kansanedustajat siellä ovat suositelleet mindfulness-koulutuksen käyttöä myös julkisella sektorilla. Lisäksi saat käsityksen siitä, miksi monet kansanedustajat ympäri maailman ovat ryhtyneet harkitsemaan mindfulnessia yhtenä kulmakivenä kansakunnan hyvinvoinnissa.

 

Viime syksynä järjestettiin Lontoossa maailman ensimmäinen kansainvälinen ”Mindfulness in Politics” -kongressi. Sain kunnian kutsua suomalaisen kansanedustajan, Lenita Toivakan, tähän tapahtumaan. Aloite tähän kongressiin lähti Iso-Britannian eduskunnan alahuoneen The Mindfulness All Party Parliamentary –ryhmän johtajalta Chris Ruanelta (MP, labour party). Lenitan ohella myös kansanedustajat Jani Toivola ja Outi Alanko-Kahiluoto ovat olleet mukana tukemassa mindfulnessin tuomista eduskuntaan Suomessa.

 

Iso-Britannian parlamentti on edelläkävijä Mindfulness-based-stress-reduction MBSR-menetelmän käytöstä eduskuntatyössä. Oli mahtavaa kuulla ja nähdä paikan päällä kuinka eri puolueet sulassa sovussa keskustelivat siitä, miten mindfulness-MBSR-meditaatio on auttanut heitä stressin hallinnassa, kommunikaatiossa, masennuksessa, ahdistuksessa ja lisännyt itseluottamusta ja palautumista.

 

Itse idea tapahtuman järjestämisestä tuli USA:n kongressin edustajalta Tim Ryanilta, joka on pitkän linjan meditaation harjoittaja ja on kirjoittanut aiheesta myös kirjan (”A Mindful Nation”).

 

Chris Ruane on yhdessä Jamie Bristowin kanssa vierailemassa Suomen eduskunnassa perjantaiaamuna.

 

Tässä vielä linkkejä:

http://themindfulnessinitiative.org.uk

http://themindfulnessinitiative.org.uk/images/reports/Mindfulness-APPG-Report_Mindful-Nation-UK_Oct2015.pdf

https://www.mindful.org/worlds-first-international-congress-mindful-politicians/

Tässä linkki Tim Ryanin kirjaan:

https://www.amazon.com/Mindful-Nation-Practice-Performance-Recapture/dp/1401939295