[do_widget id=text-6]

 

Hiljaisuuden retriitti luo mahdollisuuden tutustua oman mielemme toimintaan sekä tilaa päästää irti automaattisesta ajatus-tunne-toiminta -reaktiomallistamme.

 

Osallistujien turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää ja noudatamme Kiipulassa kaikkia tarvittavia turvallisuusohjeita. Harjoitussalissa on jokaisella osallistujalla oma paikka ja salissa on tehokas ilmastointi.

 

Mindfulness-pioneeri Leena Pennanen ohjaa jo perinteeksi muodostuneen itsenäisyyspäivän kolmipäiväisen, mindfulness-pohjaisen hiljaisuuden retriitin. Retriitti järjestetään tänä vuonna poikkeuksellisesti Kiipulan Kuntoutuskeskuksessa, Turengin Janakkalassa. Olemme järjestäneet Kiipulassa useita vuosia hiljaisuuden retriittejä ja siellä on tilojen ja turvallisuusjärjestelyjen puolesta parhaat mahdolliset olosuhteet.

Retriitti on suomenkielinen.

 

 

Retriitti antaa mahdollisuuden kokea hyväksyvän tietoisen läsnäolon vaikutuksen, jolloin voimme kasvattaa kykyämme nähdä, oppia ja kasvaa, sekä henkilönä että ohjaajana.

 

Hiljaisuuden retriitti on avoin kaikille kiinnostuneille, myös osallistujille ilman aiempaa meditaatio- tai retriittikokemusta.

 

Hiljaisuus tarkoittaa, että emme alun sekä lopun puheosuuksien välissä kommunikoi, vaan keskitymme harjoittamaan hiljaisuudessa, olemaan itsemme kanssa. Pidämme retriitin aikana kirjat, lehdet, MP3 -soittimen, TV:n sekä puhelimen suljettuina. Luopumalla näistä vapaaehtoisesti, voimme uteliaana ja kiinnostuneena kohdata itsemme päivän eri tilanteissa, kuten meditaatioharjoitteissa, kävelyllä, ruokailussa, saunomassa jne.

 

Ota mukaasi uteliaisuutta ja kiinnostusta omaa itseäsi kohtaan.

 

Retriitti on myös hyvä lahjaidea!

 

Ohjaajana: Sertifioitu MBSR-ohjaaja ja ohjaaja -kouluttaja Leena Pennanen

 

Aika: 04.-06.12.2020, retriitti alkaa pe 04.12. klo 11.00 ja päättyy su 06.12. klo 15.30

 

Paikka: Kiipulan Kuntoutuskeskus, Turenki Janakkala

 

Retriitin osallistumismaksu:
Yksityishenkilölle: 275,00 € (sis. alv 24%)
Maksajan ollessa yritys, yhteisö, ammatinharjoittaja, toiminimi: 295,00 € + alv 24%

 

Voit maksaa retriitin osallistumismaksun myös alla olevien mobiilisovellusten kautta, joko kokonaan tai osittain (erotus laskutetaan):

 

Smartum pay EdenredeazybreakePassi

 

Majoituksen hinta (sis. alv 10%):
A) 1 hengen huone mukavuuksilla: 126,00€/henkilö/koko retriitti
B) 2 hengen huone mukavuuksilla, 88,80€/henkilö/koko retriitti

 

Täysihoidon hinta (sis. alv 14%)
50,10 €/henkilö sisältäen 2 x aamupala, 3 x lounas ja 2 x päivällinen

 

Lisäksi Kiipula veloittaa iltapalapussista 5,20€/henkilö/ilta, joka varataan etukäteen majoitus- ja ruokapakettien yhteydessä.

 

Center for Mindfulness (CFM) laskuttaa retriitin osallistumismaksun. Majoitus ja ruokailut maksetaan kortilla tai käteisellä paikan päällä Kiipulassa. Hinnat sisältävät liinavaatteet sekä sauna- ja allasosaston käyttömahdollisuuden sovittuina ajankohtina.

 

Retriitin peruutusehdot

Huolehdithan, että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus mahdollisen sairastapauksen varalta.

 

Olemme tehneet alustavan varauksen Kiipulaan, mutta pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

 

Ilmoittaudu pian, sillä paikkoja on rajoitetusti!

 

Osallistujan kokemuksia 2019

 

”Arjessa mieli pomppii automaattisesti sisäisestä kokemuksesta ympärillä oleviin ärsykkeisiin ja ihmisiin, kertomaan tarinoitaan niistä. Voi olla haastavaa syventyä siihen, mitä minussa oikeasti tapahtuu.

 

Retriitillä saa harjoitella ystävällisyyttä ja kiinnostusta itseä ja omaa kokemusta kohtaan hiljaisuuden sylissä. Voi huomata käytännössä, kuinka valtavalla voimalla ystävällisyys ja uteliaisuus herättävät ja valaisevat tuntemattomia ja tiedostamattomia kohtia itsessä ja omassa toiminnassa. Se johtaa muutokseen, jossa toimii enemmän läsnäolon tilasta käsin – sen mukaan, mitä juuri tämä hetki tarvitsee.

 

Retriitillä on selkeät säännöt: kommunikoinnista, kosketuksesta ja katsekontaktista luovutaan vapaaehtoisesti. On harvinaista, että saa olla rauhassa toisten katseilta ja katsomiselta niin pitkään. Silloin on helpompi keskittyä harjoittamiseen. Ei tarvitse ajatella sitä, miltä näytän ja mitä muut ajattelevat minusta.

 

Ohjaus palauttaa aina hellästi uudestaan hengitykseen, kehon tuntemuksiin, ajatusten havainnointiin ja sisäiseen hymyyn. Se siirtyy pikkuhiljaa toimintaan muussa elämässä. Kun meditaation muoto vaihtuu usein istumisesta kävelyyn tai joogaan ja takaisin, ei ehdi jäädä jumiin siihen, mitä juuri tässä harjoituksessa tapahtui. Kuten elämässäkin, kokemukset tulevat ja menevät, ja muutosta voi tarkastella kiinnostuneena.

 

Retriitin hiljaisuudessa voi aistia, mitä yhdessä harjoittamisessa tapahtuu viiden päivän aikana. Syntyy syvä kunnioituksen tila, jossa ryhmässä olevat ihmiset kannattelevat toisiaan ja tukevat toistensa harjoitusta läsnäolollaan. Siitä tilasta käsin voi turvallisesti tarkastella kaikenlaista kokemusta – ja oppia, mitä on olla itsenäisesti, mutta yhdessä.”