[do_widget id=text-6]

 

Hiljaisuuden retriitti luo mahdollisuuden tutustua oman mielemme toimintaan sekä tilaa päästää irti automaattisesta ajatus-tunne-toiminta -reaktiomallistamme.

 

Mindfulness-pioneeri Leena Pennanen ohjaa jo perinteeksi muodostuneen itsenäisyyspäivän kolmipäiväisen, mindfulness-pohjaisen hiljaisuuden retriitin Ilorannassa, Hauholla. Retriitti on suomenkielinen.

 

Retriitti antaa mahdollisuuden kokea hyväksyvän tietoisen läsnäolon vaikutuksen, jolloin voimme kasvattaa kykyämme nähdä, oppia ja kasvaa, sekä henkilönä että ohjaajana.

 

Hiljaisuuden retriitti on avoin kaikille kiinnostuneille, myös osallistujille ilman aiempaa meditaatio- tai retriittikokemusta.

 

Hiljaisuus tarkoittaa, että emme alun sekä lopun puheosuuksien välissä kommunikoi, vaan keskitymme harjoittamaan hiljaisuudessa, olemaan itsemme kanssa. Pidämme retriitin aikana kirjat / lehdet, MP3 -soittimen, TV:n sekä puhelimen suljettuina. Luopumalla näistä vapaaehtoisesti, voimme uteliaana ja kiinnostuneena kohdata itsemme päivän eri tilanteissa, kuten meditaatioharjoitteissa, kävelyllä, ruokailussa, saunomassa jne.

 

Ota mukaasi uteliaisuutta ja kiinnostusta omaa itseäsi kohtaan.

 

Retriitti on myös hyvä lahjaidea!

 

Ohjaajana: Sertifioitu MBSR-ohjaaja ja ohjaaja -kouluttaja Leena Pennanen

 

Aika: 04.-06.12.2020, retriitti alkaa pe 04.12. klo 11.00 ja päättyy su 06.12. klo 15.30

Aloitamme majoittatumisella pe 04.12. klo 10.30.

 

Paikka: Iloranta, Hauho

 

Retriitin hinta:
Yksityishenkilölle: 275,00 € (sis. alv 24%) + majoitus alkaen 175,00 € (sis. alv. 10-24%)
Maksajan ollessa yritys, yhteisö, ammatinharjoittaja, toiminimi: 295,00 € + alv 24% + majoitus alkaen 175,00 € (sis. alv. 10-24%)

 

Voit maksaa retriitin osallistumismaksun myös alla olevien mobiilisovellusten kautta, joko kokonaan tai osittain (erotus laskutetaan):

 

 

Majoituksen hinta (sis. alv 10-24%):
A 2hh, ilman mukavuuksia: 180,00 €
B 2hh, oma WC ja suihku: 205,00 €
C 2hh, Omenatarhassa (hotellitason huone): 235,00 €
Yhden hengen huonelisä: 69,00 €

 

Majoituksen hinta 2vrk sisältää lisäksi ateriat: perjantaina lounas, päivällinen
ja iltapala, lauantaina aamiainen, lounas, päivällinen ja iltapala, sunnuntaina
aamiainen ja lounas. Tarjolla on myös ruokailujen välissä teetä ja kahvia.

Majoitus ja ruokailut maksetaan paikanpäällä kortilla Ilorannassa. Liinavaatteet ja pyyhkeet sisältyvät täysihoidon hintaan.

 

HUOM! Ilorannan majoituksen/ruokailuiden peruutusehdot:
Jos peruutus tapahtuu myöhemmin kuin kolme viikkoa ennen retriitin alkua, laskuttaa Iloranta osallistujalta täyden maksun. Huolehdithan, että sinulla on voimassa oleva matkavakuutus mahdollisen sairastapauksen varalta.

 

Olemme tehneet alustavan varauksen Ilorantaan, mutta pidätämme oikeuden mahdollisiin muutoksiin.

 

Ilmoittaudu pian, sillä paikkoja on rajoitetusti!

 

Osallistujan kokemuksia 2019

”Arjessa mieli pomppii automaattisesti sisäisestä kokemuksesta ympärillä oleviin ärsykkeisiin ja ihmisiin, kertomaan tarinoitaan niistä. Voi olla haastavaa syventyä siihen, mitä minussa oikeasti tapahtuu.

 

Retriitillä saa harjoitella ystävällisyyttä ja kiinnostusta itseä ja omaa kokemusta kohtaan hiljaisuuden sylissä. Voi huomata käytännössä, kuinka valtavalla voimalla ystävällisyys ja uteliaisuus herättävät ja valaisevat tuntemattomia ja tiedostamattomia kohtia itsessä ja omassa toiminnassa. Se johtaa muutokseen, jossa toimii enemmän läsnäolon tilasta käsin – sen mukaan, mitä juuri tämä hetki tarvitsee.

 

Retriitillä on selkeät säännöt: kommunikoinnista, kosketuksesta ja katsekontaktista luovutaan vapaaehtoisesti. On harvinaista, että saa olla rauhassa toisten katseilta ja katsomiselta niin pitkään. Silloin on helpompi keskittyä harjoittamiseen. Ei tarvitse ajatella sitä, miltä näytän ja mitä muut ajattelevat minusta.

 

Ohjaus palauttaa aina hellästi uudestaan hengitykseen, kehon tuntemuksiin, ajatusten havainnointiin ja sisäiseen hymyyn. Se siirtyy pikkuhiljaa toimintaan muussa elämässä. Kun meditaation muoto vaihtuu usein istumisesta kävelyyn tai joogaan ja takaisin, ei ehdi jäädä jumiin siihen, mitä juuri tässä harjoituksessa tapahtui. Kuten elämässäkin, kokemukset tulevat ja menevät, ja muutosta voi tarkastella kiinnostuneena.

 

Retriitin hiljaisuudessa voi aistia, mitä yhdessä harjoittamisessa tapahtuu viiden päivän aikana. Syntyy syvä kunnioituksen tila, jossa ryhmässä olevat ihmiset kannattelevat toisiaan ja tukevat toistensa harjoitusta läsnäolollaan. Siitä tilasta käsin voi turvallisesti tarkastella kaikenlaista kokemusta – ja oppia, mitä on olla itsenäisesti, mutta yhdessä.”