Mahdollisuus toisenlaiseen ymmärtämiseen Hakomi

Hakomi® kehopsykoterapiassa ymmärtetään, että keho ja mieli ovat aina yhteydessä toisiinsa. Mindfulness-kykyä käyttäen tutkimme uteliaana ja kiinnostuneena mm. mitä ydinuskomuksia eli core beliefs kannamme mukanamme ja miten ne ilmenevät kehossamme. Core beliefs värittävät tapaamme nähdä maailma ja pitävät yllä meille vahingollista kierrettä.

Hakomi® kehopsykoterapia on vaikuttava menetelmä ja sen teoreettisena viitekehyksenä on mm. syvyyspsykologia, hahmoterapia sekä buddhalainen psykologia. Olen käynyt 4,5 vuotisen koulutuksen Saksassa Hakomi Institute of Europe:ssa. Usein kehopsykoterapia sekoitetaan erilaisiin kehoterapioihin, joissa terapia on hyvin manuaalipainotteista.

Miettimisestä kokemiseen

Pelkkä älyllinen ymmärtäminen ja siitä puhuminen eivät usein riitä muuttamaan itsellemme haitallisia tapoja toimia. Kehopsykoterapiassa ymmärrämme miten ajatukset ja tunteet varastoituvat ja vaikuttavat kehossa. Nämä voivat esiintyä erilaisina kehon jännityksinä, kiputiloina, pahana olona.

Hakeudumme yleensä psykoterapiaan, kun mieltämme hallitsevat sellaiset ajatukset ja tunteet, joita emme pysty tai halua käsitellä yksin ilman terapeuttia. Suosittelen mindfulness-viikonloppukurssia sekä omaa meditaatioharjoittamista tukemaan terapeuttista prosessia. Kehittäen hyväksyvän läsnäolon kykyä niin terapiassa kuin arjessa opit muuttamaan tapaasi toimia ja ajatella. Olosi alkaa vähitellen helpottua. Olen nähnyt tämän niin monta kertaa asiakkaideni kanssa työskennellessä.

European Certificate of Psychotherapy (ECP)

Olen suorittanut Hakomi®-kehopsykoterapia -koulutuksen ja minulla on European Certificate of Psychotherapy (ECP). (En ole hakenut ulkomailla suoritetun koulutukseni hyväksymistä Valviran psykoterapeuttirekisteriin). Olen myös tutustunut useisiin erilaisiin kehopsykoterapian muotoihin lyhyemmissä koulutuksissa. Keho-mieli -yhteys on kiehtonut minua aivan nuoruudestani asti. Pidän vastaanottoani Läsnäolon Tilassa Etelä-Haagassa.

Olet lämpimästi tervetullut vastaanotolleni.

Ota ystävällisesti yhteyttä info @ mindfulness.fi

Leena Pennanen