Haastattelin kolmea Mindfulness-peruskoulutuksen CFM® 2017-2018 käynyttä henkilöä ja haluaisinkin nyt jakaa Sinulle heidän ajatuksiaan tästä matkasta. Kurkataanpa ensin, keitä he ovat.

Katja on 39-vuotias kahden pienen lapsen äiti ja samalla kiireinen esimies keskisuuressa yrityksessä. Työ syö paljon hänen aikaansa ja välillä tuntuu, ettei perheelle jää riittävästi aikaa. Hän osallistui koulutukseen kehittääkseen ajanhallintaansa ja oppiakseen olemaan läsnä tässä hetkessä.

 

Markus on 53-vuotias business-mies. Hän menetti työnsä suuressa kansainvälisessä firmassa yrityksen ajauduttua konkurssiin vuosi sitten. Samoihin aikoihin Markuksen ja hänen vaimonsa pitkä avioliitto päättyi. Markus osallistui koulutukseen saadakseen työkaluja haastavista tilanteista selviämiseen ja elämänmuutoksen läpikäymiseen.

 

Ville on 26-vuotias oikeustieteen opiskelija. Toisena opiskeluvuotenaan hän sairastui vakavaan pitkäaikaissairauteen, minkä vuoksi hän jäi jälkeen opinnoissaan. Pitkittyneen kouluttautumisajan ja terveysongelmiensa vuoksi Ville oli stressaantunut ja ahdistunut. Hän osallistui koulutukseen oppiakseen hyväksymään sairautensa ja siitä seuranneet muutokset elämässään.

 

Mikä antoi Sinulle eniten tässä koulutuksessa?

Katja: Koin erityisen hyödylliseksi erilaisten MBSR-harjoitteiden tekemisen ryhmässä. Sain ryhmästä tukea itsenäiseen harjoittamiseeni. Koulutustapaamisten aikana muiden osallistujien kertomukset harjoittamisestaan avarsivat omaa ymmärtämystäni. Ryhmän kokemukset auttoivat minua ymmärtämään ja yhdistämään omia ajatuksia, tunteita ja kehon tuntemuksia. Keskustelujen kautta sain myös vertaistukea siihen, etten ole yksin näiden asioiden kanssa.

 

Markus: Tietopaketti Mindfulness MBSR-menetelmästä ja sen tieteellisesti tutkituista positiivisista vaikutuksista niin mieleen kuin kehoon sai minut ymmärtämään mindfulness-harjoittamisen tärkeyden. Menetelmää ja sitä harjoittavaa ihmistä kuvattiin realistisesti, ilman teennäisyyttä ja pakkopositiivisuutta.

 

Ville: Materiaalin ja oman harjoittamisen avulla opin ymmärtämään, mitä hyväksyvä tietoinen läsnäolo oikeasti tarkoittaa ja kuinka tärkeää sen omaksuminen osaksi arkea on. Hiljaisuudessa vietetty retriitti oli mykistävän upea kokemus ja todella tärkeä matka itseeni.

 

Aiotko jatkaa Mindfulness-MBSR –harjoitteiden tekemistä?

Katja: Aion ehdottomasti jatkaa epämuodollisia harjoitteita päivittäin. Istun pöydän ääreen nauttimaan aamupalasta, hengitän syvään raikasta aamuilmaa ja tunnen lämpimät vesipisarat ihollani suihkussa.

 

Markus: Tarkoituksena on jatkaa muodollisia harjoitteita viisi kertaa viikossa. Olen huomannut saman harjoitteen tuntuvan erilaiselta eri päivinä, joten vaihtelen harjoitteita sen mukaan, mikä harjoite minusta sillä hetkellä tuntuu parhaalta.

 

Ville: Aion jatkaa sekä muodollisia että epämuodollisia harjoitteita, sillä säännöllisen harjoittamisen mukanaan tuomat positiiviset vaikutukset niin mieleen kuin kehoon motivoivat jatkamaan, etenkin silloin, kun tuntuu, etten jaksa.

 

Kenelle suosittelisit Mindfulness-peruskoulutusta CFM®?

Katja: Suosittelen koulutusta henkilölle, joka haluaa parantaa elämänlaatuaan ja haluavat syvemmin tutustua itseensä.

 

Markus: Kehoittaisin kaikkia, jotka painivat elämänhallintansa kanssa, osallistumaan koulutukseen, sillä sieltä saa työkaluja erilaisten haastavien tilanteiden selvittämiseen.

 

Ville: Suosittelisin tätä ihmisille, jotka ovat valmiita sitoutumaan ja panostamaan ajallisesti koulutukseen. Koulutus itsessään sopisi jokaiselle, sillä ohjaajalta saa myös yksilöllistä ohjausta, vaikka ryhmässä harjoitetaan.

 

 

Haastateltavien nimet ovat muutettu.

 

Käy kurkkaamassa tästä, mihin muihin osa-alueisiin koulutus on osallistujilla vaikuttanut!

 

Lue lisää Mindfulness-peruskoulutuksesta CFM® tästä ja ilmoittaudu mukaan elämäsi matkalle!